Välkommen till din nya favoritblogg!

Julklappar som förändrar framtiden

Idag är det den 21 december, och den här luckan öppnas i samarbete med Läkarmissionen. Här finns inget att vinna, inget att tävla om, men en möjlighet att göra gott. Gör gott. Om du kan. Det här är några förslag på vägen.

Julkalender Läkarmissionen

Hos Läkarmissionen.se hittar du julgåvor som verkligen kommer till nytta. Här är tre exempel:

Stöd till Panzisjukhuset, 60 kr

När allvarligt undernärda barn klarar av att äta själva är den värsta krisen över. Ge en julgåva som hjälper utsatta familjer i östra DR Kongo.

Skoluniform, ryggsäck och skor till Honduras, 100 kr

För de fattigaste familjerna, där föräldrarna själva ofta är analfabeter, är kostnaden för skoluniformer och material ett stort problem. Med skolpaketet ser du till att barn från slumområden i Honduras huvudstad Tegucigalpa kan börja skolan. Bristen på skolgång och utbildning gör att det är svårt för människor att ta sig ut fattigdom, därför är stöd till utbildning den bästa ”hjälp till självhjälp” som du kan ge.

Griskulting till Nicaragua, 250 kr

Deltagarna i projektet är oftast ensamstående mammor som också går kurser för vuxna analfabeter. Grisuppfödningen ger dem en möjlighet att tjäna ihop pengar till skolavgifter, sjukvård och andra viktiga saker.

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. Tack vare gåvor från privatpersoner i Sverige kan man varje år förmedla omkring 100 miljoner kronor till hjälpinsatser i fyra världsdelar.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!