Välkommen till din nya favoritblogg!

Kläder för barn

Det är verkligen egentligen inte kläderna det handlar om. Men jag blir ändå så arg!  Häromdagen hastade jag in (ni märker att jag ständigt hastar/stressar/springer/sladdar va?) på Åhléns innan jag skulle åka hem. Som vanligt råkade jag helt plötsligt befinna mig på barnavdelningen (vad är det med de där miniatyrkläderna som är så kul?!) . När jag kikade runt bland hyllorna hörde jag två väninnor i trettioårsåldern prata om bristen av bebiskläder. Eh va tänkte jag – vi liksom står mitt ibland dem, allt från strl 50 till 110! Och så fortsatte de upprört ”allt här är ju flickkläder!” Det finns ingenting för KILLAR.

Jag stod där bland rött, turkost, lila, svart, multirandigt, prickigt och grönt och fattade absolut ingenting. Och blev arg. För jo. Jag såg en hel massa BARNkläder. Barnkläder så långt ögat kunde nå. Fina, mysiga, roliga och till viss del ekologiska barnkläder för glada barn i alla åldrar. Perfekta för just barn, exakt så som det är tänkt. Åhléns skyltar (ett av få bolag) sin babyavdelning både i butik och på webb med ”barnkläder”, de skyltar inte med flicke/pojke, vilket jag tycker är för jäkla härligt och smidigt. Bebén har mestadels kläder från Geggamoja (tips, gilla dem på facebook, de har bra erbjudanden via sin fb-grupp), Åhléns, lite Isbjörn of sweden, lite Polarn och Pyret (som för övrigt gör singoallatoppar och klänningar till förbannelse just nu). Vi väljer kläder som har skönt material, inte hindrar rörelser och som tillåter bebén vara sin alldeles egna personlighet.

Är man ute efter roliga märken som i de flesta fall inte gör skillnad kring det som finns mellan benen utan mer efter tycke och smak kan man kika in i bra barnkläders webshop. De har märken som Katvig, Hummel, Reima och Småfolk. Fina saker, ofta med kul mönster. I vissa fall lite dyrt, men kul att komma med något lite mer unikt som presenter – särskilt till föräldrar som inte kravlat sig ur könsstereotyperna blått och rosa. Julklappstips!

  1. Ja fy fasen vad jag är upprörd på den här grejen. Skulle nästan kunna skriva en hel bok om hur frustrerad jag blir när jag är på jakt efter barnkläder. Det kan vara ok upp till 80-86, men därefter är det kört om man går till de stora kedjorna. Polarn är dock några snäpp bättre tycker jag. Nästa plagg till Sixten därifrån får kanske bli en singoallatopp eller tunika? Jag (vi, men det är mest jag som köper kläder, typiskt könsstereotypt…) tänker nästan enbart rörelsefrihet och väljer uteslutadande praktiska plagg och i alla färger. Ett tips är att handla på tradera. Där hittar jag ofta lite dyrare märken till bra pris. Nu när de är såpass små blir ju inte kläderna så slitna. Det blir nog svårare snart, men då används å andra sidan kläderna under en längre tid och det känns mer värt att köpa dyrt.

  2. Det är så sjukt tröttsamt detta med tjej- och killkläder. Åhlens är inte bättre än nån annan. Över storlek 80 är det minsann olika avdelningar, i alla fall på de Åhlens jag besöker.

    Jag har en kille som snart är 2 år. Ibland sneglar jag in på de sk. tjejavdelningarna för att se vad som finns där men jag stör mig direkt på alla små rosetter och volanger som tydligen ska vara så fort kläderna är till en tjej.
    Jag är inte manisk på nåt sätt och det är inte det viktigaste i världen att klä mina barn könsneutralt, det är bara konstigt att kläderna ska vara så olika. Grabbarnas jeans är luftiga medan tjejernas är tajta. Varför?

  3. Om man vill ha kläder med bra kvalité, FÄRG och roliga mönster tipsar jag om SNOOZY. Kan vara meckigt att hitta en butik även nätbutik som har kläderna, men i storstäderna finns de. kläderna är väldigt stora i strlekarna men kvaliten är grymt bra! Visst även de har rosa klänningar och blå traktorpyjamasar men det är vi själva som begränsar oss. Får Klara en lillebror kommer han bära en hel del ”tjejigt” framför allt när det mesta ligger i tvätten. Fina grejen med bebisar de klagar på komfort inte färg!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!