Välkommen till din nya favoritblogg!

Best/worst practice

En vecka kvar till OS i Sotji och på jobbet bjöds vi på kexchoklad i entrén. Svenska tidningars sportsajter har inte riktigt taggat till i sin ”inför OS-rapportering” riktigt, men en snabb kik ger ändå tillräckligt för att jag ska kunna ge en best/worst practice. Det blir en kort på temat ”fokusera på det viktiga” eller, om man så vill; genus. I fokus: Charlotte Kalla.

bestpractice

Efter att ha läst Lisas inlägg på osportsligt idag där hon berättar hur mycket utrymme män vs kvinnor fick på bild på aftonbladets sportsektion tyckte jag att det verkade vara läge att se om fler sportredaktioner hade något att säga om Charlotte Kalla såhär en vecka före OS.

Det hade de:

SVD: Kort intervju om hur känslan inför OS är. Kalla är tävlingssugen. Det pratas om stafetter, längtan och att formen är i antågande. Inga konstigheter.

Expressen: Spekulationer om Kalla ska vara med i lagsprintstafetten eller ej. Personliga tränaren intervjuas i ämnet.

Aftonbladet: Rubriken ”Charlotte Kallas nya look”. Utöver frågor om det nya långa håret får reportern in att Charlotte ”längtar efter att tävla” (det var det hele om själva OS för Kallas del, utöver frisyren dårå), därefter får Emil Jönssons gnäll om sjukdom och taskig säsong ta över i två citat.

DN och Metro: Ingen rapportering om Charlotte Kalla idag, vilket jag inte nödvändigtvis heller tycker att de borde ha haft. Just for the record.

Jag behöver kanske inte berätta exakt hur trött jag blir?

  1. Trött är bara förnamnet. Det finns så många saker jag suckar över ( även utan att beakta förkylningen jag har) Favoritobjektet att sucka över just nu är shapetights. Varför?? Tränar vi för att visa upp en lyft rumpa?

    1. Exakt det har jag också reagerat på Lisa! Shapetights?? Varför? Kan någon vänlig förklara för mig?!
      De verkar ju dessutom tokhyllas i många träningsbloggar…

  2. Men är Charlotte Kalla verkligen så bra?! Egentligen?! Tror inte att hon lyckas ta en individuell medalj. En femteplats (som såklart är bra!!) på sin höjd. Men medaljhopp, nja….

    1. Nu var det ju inte riktigt DET det handlade om. Utan huruvida Aftonbladet tyckte att det som skulle skrivas om Charlotte Kalla en vecka inför OS vara tt hon hade en ny frisyr…

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!