Välkommen till din nya favoritblogg!

Reebok Crossfit Championship 2012

I helgen som gick blev svenska folket på riktigt bekant med träningsformen crossfit. Nymo besökte Sätrahallen och intervjuade atleter samt visade upp arrangemanget där nordiska crossfiteliten gjorde upp. Jag var på plats under delar av söndagens finaler och gillade allt jag såg.

Förra året hade eventet mycket övrigt att önska. Något jag skrev om och inte blundade för. Jag konstaterade ett antal förbättringspunkter för bättre publikupplevelse – om man vill få fler att ta sporten till sitt hjärta. Jag tycker att årets upplaga var ett fantastiskt lyft!

Bara den grejen att man valt att göra eventet gratis för publik lockade 3500 besökare på lördagen och 2500 besökare på söndagen. Det gav fin stämning i hallen. Publiken kom detta år mycket närmre deltagarna då man gjort själva tävlingsytan mer dynamisk och mindre. Att publiken kom närmre löste också frågan kring skymmande domare runt om atleterna. Detta var det här året mycket bättre. Vita t-shirts syns mindre än atleterna i många fall färgglada outfits. Smart!

Lite rörigt blir det med mycket folk, men det är del av sporten och något man får acceptera. Speakern hördes klart och tydligt och stora skärmar gjorde det hyfsat enkelt att följa tävlingen. Stämningen i hallen var på topp, atleterna verkade väldigt nöjda och glada och det kändes och märktes att organisationen hade koll.

I cafeterian var det ganska Paleo. Prinsen valde bort neutrala casewnötter och åt sedvanlig (not so paleo) kanelbulle. Han passar på att hälsa att ”om man tränar hårt kan man äta allt. Också kanelbulle”. Vi är kära i varandra han och jag!

Hela miljön i Sätrahallen inspirerade till max. Jag tycker det är kanon att cafeterian tillgodoser atleternas önskningar till fräsch och bra mat. Jag menar alltså inte att de tävlande borde ätit kanelbullar till sin tävlingsstart. Smart, intressant och roligt är det dock, det här med den anpassade maten. Det kommer man inte i från. Jag tror alltså inte att det är samma grejer till salu vid en friidrottstävling i Sätrahallen som vid helgens evenemang.

Roliga och kanske (?) oväntade grenar. Många maxningar i styrkelyft men också handstående. Allsidigheten hos atleterna imponerar. Jag konstaterar samma sak som förra året. Crossfit är helt grymt peppande att titta på, styrkan total, publiken är hängiven och det finns en glädje som är påtaglig.

Grattis till Crossfitvärlden, Reebok, arrangörerna Crossfit Nordic och samarbetspartners. I år lyckades ni göra er sport rättvisa!

 1. Vem/vad är Nymo? Har försökte googla på detta och ser att det används som hashtag för Nyhetsmorgon. Är det det du menar här också? Jag ÄLSKAR din blogg men om du skriver Nymo i stället för Nyhetsmorgon så blir i alla fall jag lite förvirrad. Jag menar, det FINNS ju ett bra namn som alla förstår. Lite längre men du har ju inte platsbrist på bloggen som man har på Twitter. (Om det nu är Nyhetsmorgon du menar.)
  Allt gott!

  1. Hej Ellen! Jag menar Nyhetsmorgon på tv4, svar ja. I folkmun även kallat ”Nymo”. Det är – i de kretsar jag rör mig – vedertaget. Det finns ingen särskild platsbrist i min blogg, men jag valde att skriva nymo – för det är numera helt synonymt med nyhetsmorgon på tv4.

   1. Alltså jag tror faktiskt inte att Nymo är allmänt vedertaget och helt synonymt med Nyhetsmorogon:) Möjligen om man Twittrar men det gör de flesta ju inte… Dock tycker jag själv att det är lite skojigt att använda hashtaggar på andra ställen än på Twitter, gör det ofta i bloggen, men det är nog sant att vissa inte fattar vad man håller på med!

   2. Oj, så olika det kan vara. Jag har aldrig hört någon säga Nymo… eller läst det annat än på Twitter då. 🙂

 2. Fast oväntade grenar?! Hela konceptet crossfit går ju ut på att ”be prepared for the unknown”! Atleterna ska ju vara förberedda på allt, de måste vara bra på både gymnastiken och tyngdlyftningen.
  Utveckla gärna varför du tycker det är ”smart, intressant och roligt” med den anpassade maten!
  Och arrangören var Reebok CrossFit i samarbete med CrossFit Nordic inget annat.

  1. Anna – såhär: Jag vet att crossfit är att vara förberedd på att ”allt kan hända” – det jag menar är att omman inte vet vad crossfit är så kan det vara konstigt att inte veta exakt vilken gren man ska tävla i – och detvar det jag ville lyfta. Jag har hört på håll – vet ejom det är sant – att det också var ovanligt många ”maxlyft” i denna tävling.

   Smart – roligt – intressant. Jag menar att jag tycker att det är SMART av den som hade caféterian på crossfit att erbjuda det som antagligen efterfrågades mest – mat paleostyle. Det är ROLIGT med marknad som anpassar efter behovet. och jag tycker det är INTRESSANT att man väljer att följa efterfrågan så hårt i crossfitkretsar, men att man som caféägare kanske ( jag gissar) inte anpassar sitt utbud efter andra sporter. Det säger mycket om crossfit som (sekt) rörelse att det påverkar så.

   Anna – du är alltid väldigt noga med att påpeka fel i mina texter. Uppskattar att du har fullständig koll när jag lyckas missta mig. Reebok crossfit championships har också Reebok som arrangör, tillsammans med crossfit nordic. Så.

 3. Hej,

  Först vill jag bara säga att du har en inspirerande toppenblogg som jag följer och uppskattar. Sedan vill jag gärna kommentera Annas inlägg, för jag uppskattar inte hennes stenkoll på dina misstag. Detta är en blogg, det är en persons upplevelser och sanning. Som läsare kan jag välja att läsa eller inte läsa, tycker jag att det är mycket fel behöver jag inte läsa igen. Jag tycker att det är onödigt och vansinnigt tråkigt att se såna kommentarer, de ”misstag” som gjorts i texten är så irrelevanta att dylika kommentarer bara bidrar till dålig stämning och irritation. Så Anna, låt oss slippa dina småsinta påpekningar och din dåliga energi, du behöver inte utbilda Sofy eller någon av hennes läsare. Och tycker du inte att hon kan eller gillar det hon skriver om, läs något annat. Nuff said!

 4. Jag heter ju också Anna … men jag vill i det här fallet verkligen hålla med Mikaela. Jag läste ett intressant inlägg där det ganska detaljerat återgavs hur man identifierar troll, dvs personer som ser det som sin uppgift att tillrättavisa, kritisera eller i vissa fall vara direkt elaka. Tycker mig se ett typiskt veta-bäst troll här.
  Man behöver inte vara av samma åsikt som bloggaren – men likaväl som man bör uppföra sig vettigt i det riktiga livet så bör man göra det på nätet. Det finns ingen som uppskattar nedlåtande kommentarer. Tycker man inte om det man läser så finns det ett litet kryss uppe vid fliken som man kan trycka på och man slipper läsa mer.

  Jag anser att Sofy har ett ovanligt objektivt förhållningssätt till branschen och sitt bloggande. Jag hoppas att Anna (den andra) kan rikta sina syrligheter åt något annat håll, för just här känns de inte så berikande.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!