Välkommen till din nya favoritblogg!

Vad kvinnor vill ha (i sportbutiken)

Hej alla sportbutiker!

Här kommer en lista på vad jag som tjej vill ha av er för att lägga mina pengar i er resultaträkning:

1) En snygg designad butik med inbjudande känsla och lagom luftiga ytor. För luftigt gör mig nervös. För mycket grejer får mig att ge upp. Och för guds skull, se till att det är välstädat!

2) Visa upp roliga kombinationer av kläder/produkter på provdockor som ser ut som jag vill se ut! Det vill säga, hitta en provdocka med en atletisk kropp, gärna frusen mitt i ett löpsteg!

3) Provrum ska vara just små rum. Vi har fått nog av små bås där man ser ut och andra ser in. Hur svårt kan det vara? En rejäl dörr där det tydligt syns att det är upptaget utifrån. Inred med känsla och skapa trivsel. Trivs jag i ljuset, ser jag en träningsinspirerande tavla, möts av budskap att allt är möjligt, förnimmer känslan av hur ljuv en seger är – då är chansen större att jag betalar för att gå därifrån och ta med mig en påse med känslan i. Brist på krokar, för smala speglar, att inte kunna se sig själv från flera vinklar + bakifrån och en steppande eventuell otålig vän utanför är typiska turn offs.

4) Sälj en idé till mig! Har ni en/flera tydliga kunder ni gärna vill nå? Se till att det märks! Exempel: Bland danskläderna vill ni nå en målgrupp, bland tälten en annan. Vad dras de olika tjejerna till, och finns det saker de uppskattar särskilt? Tänk helhet! Skapa visioner i hur ni visar plagg och prylar.

5) Kunnig personal med fingertoppskänsla. Så svårt, så lätt när det är rätt. Be dem fundera över hur de stödjer köpbeslut. Om de analyserar kundens val, om de vågar föreslå ett komplement. DE har ju koll på sortimentet, vet vad som passar ihop. Jag gillar när butikspersonal får mig att tänka nytt, om de gör det på rätt sätt!

6) Gör en ICA! Det vill säga – med alla plastkort och kundklubbar som finns – ge mig rabatter där jag vill ha dem. Föreslå saker jag borde gilla med tanke på vad jag köpt förut. Spelar jag inte hockey bryr jag mig inte om skridskor.

7) Sportbh. Är det någon vara ni ska locka in tjejerna med så är det en fet rabatt på bra sportbehåar. Vi gillar att ha bra sportbehåar, men vi ogillar att lägga en femhundring på att ha dem i garderoben. It’s a fact. Mot en billig sportbh köper jag gärna ett snyggt träningslinne som matchar. Och kanske snygga skor därtill. Om jag blev inspirerad i butiken!

På Lululemons butik i Vancouver gav butiekn lite extra kärlek till löpning intill tightsen!

 

 1. har några till önskemål:
  + Personal som satsar på långsiktiga kundförhållanden och inte prackar på prylar.
  + Ytor att prova t.ex löparskor och andra redskap.
  + Snygga kassar.
  + Inte övermycket reklam i sociala medier / andra medier. Tala om att ni finns men tjata inte.

 2. Jag kommenterar inte ofta, men måste bara få säga att din blogg är en av ljuspunkterna i cybervärlden. Så klockrena analyser varje gång 🙂

 3. Jag vet inte varför denna lista skulle vara så specifik för just tjejer? Är vi så olika? Jag tror de flesta killar ställer sig bakom samma lista, även punkt 7 trots att vi troligtvis inte köper sportbehåar för eget bruk.

  1. Smart input. Jag råkar vara kvinna, that’s all. Killar vill kanske också ha extra lull-lulll, men jag har aldrig hört min man uttrycka det, så som jag hört tjejvänner sucka. Det är där jag har min utgångspunkt, i det jag vet något om! Coolt med killar som köper sportbehåar, tror den är ganska ovanlig! 🙂

 4. Många av oss som tränar, kanske särsklit löpare har jag fått för mig, går gärna till specialist affärer för att köpa saker även om det är dyrare just för att det ger en speciell känsla av gemenskap. Det är skillnad att diskutera löparskor på Runners store och på Stadium…

  Håller verkligen med om ICA grejen, jag gillar det även om det var mycket snack in att inkräktning av personliga integriteten när det kom.

 5. Instämmer! Men undrar vad som egentligen klassas sim sportbutik numera. Intersport å Stadium är ju nästan mer vanligt mode än sport, t ex. Kunnig personal är verkligen jätteviktigt för mig och det brukar jag inte möta där.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!