Välkommen till din nya favoritblogg!

Livet och Helsingfors om träningen

Peppe, som driver bloggen Livet och Helsingfors och skriver en av mina favoritbloggar. Därför är jag extra glad att hon idag vill prata om träning, och vad hon tänker när hon tänker träning, med er:

livet och helsingfors om träning

Lika bra att jag inleder med en bekännelse: Jag har aldrig satt min fot på ett gym. Det är sant. I början var jag bara ointresserad. Jag har aldrig sett mig själv som en speciellt sportig person. Det fanns så mycket annat roligt man kunde göra.

Innan jag fyllde trettio motionerade jag knappt alls. Visserligen red jag regelbundet och snowboardade då chansen gavs, men jag tränade per definition inte. Så träffade jag en kille som ville att vi skulle jogga tillsammans. Jag var inte alls speciellt förtjust i hans förslag, men det är knappast första gången i världshistorien som en förälskelse lett till att folk gör otippade manövrar. I början var det hemskt. Bara efter några hundra meter försökte mitt hjärta banka sig ur min bröstkorg och skaffa sig en ny, lugnare kropp. Jag var röd som den kinesiska flaggan och hatade alla som graciöst skuttade förbi mig. Men allt eftersom veckorna gick och vi drog ut på turer gick det allt bättre. Ett drygt år senare hade förälskelsen dalat, medan löpintresset biti sig fast i mig.

Jag fortsatte springa. Nu ensam, eller i höst sällskap av musik eller podcast. Friheten i att träna när jag ville och känslan efter att ha kommit hem efter en lång runda var fantastisk. Jag träffade en ny man. Sprang utan honom. Vi gifte oss och fick barn. Jag upptäckte att löpningen inte bara är en bra motionsform utan också en möjlighet att få vara i fred från småbarnskaos. Jag sprang och älskade det.

Nu för tiden springer jag utan att mäta distans och tid. Uppskattningsvis blir det ungefär fem mil i veckan. Lite mindre på vintern, kanske lite mer sommartid. Några gånger i veckan gör jag också plankan. Men that’s it för mig. Mer än så tränar jag inte.

Jag har fortfarande inte satt min fot på ett gym. Nu för tiden handlar det mindre om attityd och mer om att jag inte vågar. Det känns genant att glida omkring bland maskiner jag inte har en aning om hur de fungerar. Folk i min ålder borde kunna sånt.

peppe

Namn: Jeanette ”Peppe” Öhman
Familj: Magnus 38 och Vidar 3
Bor: i Helsingfors Finland
Jobbar: journalist på Hufvudstadsbladet och skriver på sin andra bok
Tränar: springar och plankar
Älsklingslåt att träna till: Thrift shop
Bloggen: Livet och Helsingfors. Kika in!
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!