Välkommen till din nya favoritblogg!

Träningsmagi – tipsa en vän!

Har ni sett att i höst blir det träningsevent igen? Den 1 oktober gör jag ett event som heter Träningsmagi och som jag har förlagt till Trollhättan och Arena Älvhögsborg! Under lördagen den 1 oktober kan du träna ihop med massor med grymma instruktörer, inspireras, lära mer och lära nytt och samla på dig träningsinspiration som räcker hela hösten lång.  Träningsmagi är till för alls er som älskar träning. Som värderar er träning. Som har träning som ett intresse, en glädjefylld plats där du kan koppla av och koppla bort eller fokusera in. Du som tränar för att det är häftigt hur kroppen svarar, som tränar för att klara av mer, för att bli stark eller uthållig. Att gå ett träningsevent är lite som att fira sin träning och det kan också vara ett sätt att skapa motivation. Det är synd att vissa som inte ens är särskilt förtjusta i att springa lopp känner ”jag måste vara anmäld till ett lopp för att jag ska hålla igång med träningen”. Det behöver inte vara så. Ett träningsevent är en minst lika bra grej att ha som motivator!

 

Länk till SCHEMA

Länk till INSTRUKTÖRER

Svar på några vanliga frågor om träningsevent:

Alltså, vad är ett träningsevent?
Ett träningsevent kan vara utformat på olika sätt, men såhär tänker träningsevent.se: Ett träningsevent är ett träningstillfälle som ska ge dig glädje, kunskap, gemenskap och inspiration. Vi bokar de bästa instruktörerna och de roligaste passen, ofta är det unikt utformade pass som sker där och då, eller nya koncept. Rent konkret går det till såhär: Eventet är den 1 oktober 2016, på Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Det går fyra-sex pass samtidigt och totalt finns det 26 pass på schemat. När du bokar din biljett kollar du först på schemat och läser om passen, sedan väljer du de pass du vill gå på i din anmälan. Alla som går på Träningsmagi kommer träffas i början av dagen och i slutet, resten av tiden går man på det pass man valt i de olika studios/utomhus som Arenan har. Vissa går på yoga, andra på crossfit, någon väljer danspasset och en går på crawl för nybörjare. Det finns flera korta pauser, en lunchpaus och du kan absolut stå över ett pass om du skulle vilja. Du kan fylla din dag med mycket träning eller med både träning och föreläsningar. Första passet börjar 9.15 och det sista slutar 16.30!

Måste jag vara vältränad?

NEJ! Är du intresserad av träning och tränar 1-3 gånger per vecka så har du absolut den grunden som behövs. Jag har satt schemat för Träningsmagi med workshops och föreläsningar så även om du skulle vara höggravid och inte kan träna allt och tungt så kan du ändå gå på eventet och få med dig mycket ifrån det. Du tränar de pass du vill och du kan alltid pausa och vila!

Hur ska jag tänka kring passval?
Det här är individuellt, men min erfarenhet är att många bokar tufft. I schemat finns mildare pass, workshops, föreläsningar. Många blandar och sätter på så vis ihop en fin dag och andra väljer tuffa pass hela vägen och trivs med det. Ett tips är att välja minst ett pass om är utanför din comfortzon ( = utmanande och ny erfarenhet). Detta pass kan exempelvis vara dans för någon som sällan dansar, eller yoga för en som aldrig gör det. En till strategi är att träna för instruktörer som du tror kommer inspirera dig länge efter passets slut eller ett pass där du har mycket att lära.

Hur gör man med mellanmål och mat?

Till träningsmagi beställs lunchen samtidigt som du anmäer dig, du väljer helt enkelt om du vill ha lunch (79 kr) och vilken (av valbart sortiment). Sedan cateras lunchen och den står och väntar med ditt namn på när det är lunchpaus på eventdagen. Jag rekommenderar att ta med mellis för både förmiddag och eftermiddag, det finns en cafeteria i lokalen för köp av kaffe etc.

Skulle det här kunna vara något att göra med kompisgänget?
JA! Absolut! Att dela erfarenheten av träningsevent med en vän eller flera är verkligen att skapa roliga och härliga träningsminnen. Jag har grupprabatter som slår in när ni är fem som bokar, se anmälningssidan för att boka mot gemensam faktura. Vidare har jag ordnat fram rabatter på boende och middag på Scandic swania en kort promenad från Arena Älvhögsborg. Totalt blir det 1500 kr för övernattning en natt och träningsevent, värt!

Vågar man åka ensam?
Ja! Om du inte tar med dig någon träningsglad kompis föreslår jag att du för allra härligast upplevelse hålle rlite koll på #träningsmagi och där interagerar med andra som ska gå, då kanske du redan har lärt känna någon innan eventet och är således inte ensam när du kommer fram. Om sociala medier inte är din grej fungerar det också alldeles perfekt utmärkt att gå på första passet, le mot den som står bredvid och säga ”Hej, jag heter x och är från x, vad heter du?” Jag lovar att du kommer landa mjukt. På Träningsevet.se’s event tar vi hand om varandra och gemenskapen och glädjen är två av våra viktigaste värderingar.

Varför är eventet inte i Stockholm, Göteborg eller Malmö?
Skärp dig! Det händer så mycket i våra största städer att det är larvigt. Klart att det ska kunna ske kul happenings någon annan stans. Bor du i Göteborg är det en timmes resväg, det är ingen bid deal, bor du i södra Sverige är det mycket närmare till Trollhättan än till Stockholm och bor du i Stockholm får du också möjligheten att resa för en gångs skull. Roadtrip med vänner (eller åk tåg, fungerar utmärkt till Trollhättan) är något man gör för sällan mot hur härligt det är när man är på rulle. Trollhättan är en jättefin stad och Arena Älvhögsborg är en perfekt eventanläggning med fina ljusa lokaler, bra omklädningsrum, fina omgivningar.
magifilm5

MAGIFILM14

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!