Välkommen till din nya favoritblogg!

Prioritera dig!

Jag vill slå ett slag för att våga prioritera dig. Att prioritera sig själv betyder inte att du är oempatisk eller att du plötsligt inte alls bryr dig om andra, utan att du också lyfter upp frågan hur beslut du tar, andra tar eller planer som görs påverkar dig och hur dukänner inför det. Ibland görs det förändringar som vi bara behöver förhålla oss till, som vi kanske inte har någon möjlighet att påverka. Men förhålla oss, det kan vi alltid. Att våga känna efter hur x eller y hamnar hos dig och att prioritera egna beslut efter de känslorna, det är att prioritera sig själv.

Exempelvis kanske det ska införas en ny ordning att göra saker på jobbet som skapar massor med frustration. Du har säkert ett bra sätt att behandla frustrerade känslor, ett sätt att kanalisera. Andra kan ha andra sätt. Här kan du prioritera dig själv genom att se till att du hittar din kanal och att du samtidigt inte blir indragen i någon annans negativa spiral som inte är produktiv för dig. Omprioritera om du ska vara del av gnäll eller inte. Det kan också vara att ni är på resande fot hela juli, men du vet att du har ett lopp att springa i september och vill inte tappa din kondition. Se till att du prioriterar upp din träning och ner något annat som inte är lika viktigt för dig. Ett ge och ta här så att alla blir glada och nöjda med sina beslut!

Att prioritera dig kan vara att köpa den där glassen, eller att låta bli. Det kan vara att få en stund med en ljudbok i skogen varje kväll, eller att bjuda in fina vänner på middag för att du älskar gemenskapen. Att prioritera dig är att känna efter hur och vad händer i mig om jag väljer si eller så och att alltid försöka välja det som ger dig mest glädje, mest ro, mest styrka och mest välbehag.

Ett konkret exempel när det kommer till att prioritera sig själv som jag själv känner att jag gjorde bra och som jag rekommenderar de flesta att följa är att se över sin jobbsituation under en graviditet. Att jobba och stressa sig till högt blodtryck, att somna i soffan klockan nio, att inte orka annat än att vara gravid och att leverera på jobbet, det fick stå tillbaka. När min barnmorska hade haft bekymmersrynka några veckor sa jag, ja – vi går på din linje, vi sjukskriver mig till den % du vill och genast fick jag lättare att må bättre. Jag kunde fortsatt prestera bra på jobbet men också vara människa och kunna göra det där andra som är viktigt för mig. Träna och umgås med min familj, viktiga prioriteringar.

Det är ingen som tackar dig när du går emot dig själv, men när du går med din vilja och dina behov – då händer det grejer. Din rygg blir rakare, du blir mer medveten om din kompetens, dina gränser och du blir starkare. Prioritera dig!
khokohkhao-haplabeach-31

fb_img_1458406065268.jpg

khokohkhao-haplabeach-37

koh kho khao hapla beach

strong by practise

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!