Välkommen till din nya favoritblogg!

Alla kan träna dig trött

När vi låg där helt utslagna på varsin matta i gymmet, flämtandes och ja, svärandes, efter att ha avslutat med de sista 50 knäbörjen av Fat Amy konstaterade Magnus (@runyourhealth.se) och jag att det är lätt att träna sig trött med sällskap. Det är också lätt att bara slänga ihop ett gäng övningar, ställa klockan och säga ”kötta på tills du är trött”. Det kan vem som helst göra – alla kan träna dig trött.

Träna mig trött tack?

Pass som det jag bloggade igår är inget man får köra som en pt-timme med varken mig eller med Magnus. Det borde inte heller vara sådana pass som din personliga tränare, om du har en, ger till dig när ni ses.

Att lägga in liknande genomkörare då och då eller som ett litet block av en större helhet är inte per se fel! Jag rekommenderade ju dig att testa igår. Det jag vill åt är skillnaden i vad du gör på egen hand då och då och vad du blir coachad till. Jag delade gärna med mig av passet eftersom det var roligt och jag blev svintrött och det är som en smäll i huvudet för den som tänker ”jag har inte tid”, för den tiden det tar att göra Fat Amy har du. Garanterat.

Men jag ville förtydliga. Att om du kommer till mig med en önskan om bra träning och hård träning är det inte supermånga burpees.  Det är inte pass som det jag visade igår där jag säger heja-heja-heja på sidan av. Jag tror inte att du tror det, men jag ville ändå säga det och jag vill att du ska ha högre krav på den som tränar dig än så om du betalar för det.

Att betala för en personlig tränare är att betala för kompetens högre och mer nyanserad än pass som är ”kör tills du ramlar ihop”. Frågan du ska ställa dig inför ett pass med en personlig tränare eller när du ska välja en PT är om och huruvida hen kan träna dig smart trött, inte bara träna dig trött. Smart trött utvecklar dig mer. Smart trött håller dig skadefri. Smart trött flyttar dina gränser i stabil takt, både fysiskt och mentalt. Smart trött är övningsval, övningsordning, progression och repetition som går i linje mot vart du vill, ovasett om det är en multisporttävling, ett vasalopp, en stark kropp i föräldraledighet eller en känsla av att vara kapabel till allt i vardagen. Det är bättre än att träna dig trött.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!