Välkommen till din nya favoritblogg!

Dubbelpass – som en tillbakablick till en tid som flytt

Igår tränade jag dubbla pass. Tänk, det har inte hänt sedan typ 2009 eller så?

Det fanns en tid då jag ofta tränade två pass om dagen, helt enkelt för att optimera träningseffekt som skuller visa sig i snabbare tävlingsåk i pisten. Gympass eller kanske kondition  på morgonen, skidpass på dagen eller skidpass på dagen följt av specifika gympass samma kväll. 

Tung träningsdos i försäsong som lättades upp allt mer ju närmare viktiga tävlingar vi kom. Att träna så, med att bli så bra som möjligt som daglig uppgift innebär att man nästan alltid tränar med känslan av att vara lite sliten, åtminstone på försäsongen. Vi snackar nu om mina elitalpinistår, fram till 2002. Alltså, ungefär kring Dackefejden. 🙂

Jag gillade att ha träningen och elitsatsningen som min vardag, det är en erfarenhet jag har stor nytta av i mitt arbete och jag är glad att jag fick de åren. Det var en vilja, en passion, många personers gemensamma arbete och varje individs dedikation. En egen bubbla av hårt arbete som skulle mynna ut i belöning. Visst vann jag många delsegrar mot målet att bli nästa alpina stjärna, men som bekant, så nådde jag inte hela vägen fram.

Efter min alpin akarriärs avslut körde jag en del dubbelpass när jag satsade mot att springa marathon…men till igår var det ganska länge sedan jag dubblade. Det var faktiskt inte heller något speciellt med det annat än en heltidsarbetande och heltidsstuderande mammas försök att prioritera upp sin träning i en helt crazy-full-vecka. Det fanns inget specifikt syfte annat än TID som saknades andra dagar för gårdagens intervallpass i roddmaskin på förmiddagen och marklyftspass på kvällen. Dessa pass i sig som dubblering var till och med ganska risigt ihoppusslade, men var också ett resultat av slumpmässigt glömda skor. Utan skor på gymet ville jag inte hoppa och köra explosivt benpass, men att marklyfta går fint.

Idag har jag suttit i lektionssalen och lyssnat på lärare som snackat filmning med drönare hela dagen och kört två h bil, sedan suttit lite mer på föräldramöte på föris. Lämnade huset 07.30 och kom 20.30 och nu sitter jag igen. Här, i soffan och skriver detta innan läggdags. Jag tränade för idag igår och resten av veckan ligger kvar med fullspäckat schema att lirka in någon träningspaus i.

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!