Välkommen till din nya favoritblogg!

Hitta träningskompisar!- Del två.

Okej, i förra delen gick vi igenom några tips till hur du släpper tankarna på hur träningskompisar är eller måste vara. Man måste exempelvis inte alls vara särskilt bra kompisar. Men om det är målet – att lära känna nya personer och faktiskt ha dem som riktigt bra träningskompisar så kommer här några tips som både är kreativa och praktiska och något mer specifika än bara ”ut och leta”.

bb

1 . Blind dates! De flesta av oss har varit med om blind-dates, när vi låter en kompis spela matchmaker och få oss till en träff med någon som vi aldrig träffat förut. Det behöver inte handla om kärlek varje gång! Man kan faktiskt föreslå att träffas för att träna – direkt, eller genom en kompis, det vill säga, att be kompisar tipsa om deras andra kompisar/kollegor som de tror skulle gilla att träna med dig. Att ragga träningskompisar på facebook är lite såhär.

2. Var dig själv. Nu kom den ändå, den där klassikern! Men var det – för så fort du försöker vara någon annan blir det konstigt. Var ärlig och genuin, det gillas av alla. Bottna och var lugn i att när du gör aktiviteter du tycker om, har du en god chans att träffa människor med liknande intressen. Ni gillar samma, på ett eller annat plan är ni lika, utgå från det så blir det mindre läskigt att ta kontakt._MG_3960

3. Engagera dig. När du precis börjat att lära känna någon, skapa närmre band genom att prata om något djupare än vädret. Forskning visar att gradvis räknar oss som allt bättre kompisar ju mer vi vet om varandra. Prova att ställa frågor som: ”Om du kunde vakna i morgon och få en ny  förmåga, vad skulle det vara?”. Du visar också ditt engagemang genom att återknyta till saker kompisen berättade om på er förrförra träning och berätta att du tänkt på det som en bra/intressant grej.

4. Var ihärdig. Även om inte alla har modet att faktiskt göra det, vet de flesta av oss hur man driver på en relation. Handlar det om kärlek kan man skicka blombud till kontoret, boka middag på stället den pratat uppskattande om etc. Applicera liknande (men mindre romantiska) knep när du vill bli träningskompis – eller vanlig kompis med den där nya. Till exempel, efter er träningsdate, följ upp efteråt och säg att du hade kul och att du gärna kör igen. Kanske kan du skicka en länk till exakt sån där löparjacka som personen letade efter om du vet var den finns, eller bara ett peppigt sms. Inga konstigheter, men det skapar feeling!

5. Sätt upp ett mål innan du går på träningsträff i grupp. Det kanske låter ytligt, men nästa gång du går till happening där du potentiellt kan hitta träningskompisar, intala dig att du vill lämna med tre nya vänner (eller kanske till och med bara en). På så sätt kommer du att vara mer öppna för att träffa människor och börjar prata istället för att bara ler mot personen framför dig i kö till badrummet eller intervallbacken._MG_3958

6. Var positivt och glad. Ingen orkar med en träningskompis som bara gnäller. Visst kan man ha dåliga dagar men försök behålla en peppig attityd.

7. Var inkluderande. Har du redan ett bekant ansikte i en förening, och du ser att någon annan verkar ha lust att hänga på? Bjud in den personen, presentera nya medlemmar för varandra, säg hej och småprata och försök få med fler i gemenskapen – eller skapa gemenskap om den saknas.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!