Välkommen till din nya favoritblogg!

Hjälp – jag hinner inte träna!

Jag hinner inte träna. Det är en av de allra vanligaste ursäkterna till att träning inte blir av eller att en kontinuerlig träningsrutin inte kommer till stånd. Känner du också ibland att ”hjälp – jag hinner inte träna!”. Här är några must-reads för dig!

hinner inte träna

Visst är det så att för att vår träning ska bli magiskt maximalt bra så behövs det lite struktur och planering. Träning med progression för att vi inte ska fastna på en platå. Men faktum är att om du redan är vältränad krävs det mer av dig att höja dig en nivå än om du är otränad och underhållsträning kan ibland vara det vardagslivet ger tid till. Det är aldrig meningslöst att ta på sig träningskläder och ta sig ut, även om det kan kännas så för någon som skickar längtansfyllda blickar till tiden då det fanns mer av just tid.

Om du har svårt att få tid till träning eftersom du lider av att ”det du gör ändå inte är tillräckligt” är det dags att omforma mål och medel. Du behöver antingen revidera målet eller planen för att skapa glädje och lust till träning. Detta problem kan såväl vältränade som otränade ha. Inget är så otacksamt som att försöka komma igång men misslyckas och då är det ju extra tråkigt om den som skapar misslyckanden är du själv, med din inställning och en taskig plan.

  • Gör det bara (with a little help from my friend)
  • Tabata – en effektiv träningsform på fyra minuter. Guiden till tabata-träning och flera pass.

BÖRJA TACKA NEJ. Om man fyller livets timmar med en hel massa saker som inte är träning så kommer man sannolikt inte att hinna träna. För att lägga till något behöver du ta bort något annat. Det som är självklart för oss när vi handlar mat missar vi ofta i vår tränings- och livsplanering. Kylen har begränsat med utrymme och dygnets timmar likaså. Det här är inget nytt under solen men förvånansvärt få tänker på alternativet att tacka nej. Det behöver inte alltid vara till fysiska personer, det kan också vara att tacka nej till sin mobiltelefon, sin tv, eller att strukturera om sin matlagningsrutin och tacka nej till att laga mat en eller två dagar i veckan och lösa intaget av energi via frysen, hämtmat eller rester från gårdagen.

altantraning-2

Du hinner träna. Om du hinner titta på tv hinner du träna. Om du hinner instagramma hinner du träna. Om du hinner jobba och ta dig till och från jobb hinner du träna. Om du hinner shoppa hinner du träna, om du hinner laga mat hinner du träna, om du hinner resa hinner du träna. Mental inställning – kan vara din nyckel. 

Jag hinner inte träna – jo, du hinner.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!