Välkommen till din nya favoritblogg!

Fördjupning via Sports club education

Du kanske minns att jag berättade om en hektisk vår? Nu är jag mitt uppe i allt det roliga och fullspäckade schemat. Knappt hann jag komma hem från minisemestern i New York innan det var dags att plocka fram nya fina anteckningsblocket och fördjupa mina kunskaper inom träning. Det senaste året har jag blivit mer och mer sugen på att utveckla och fördjupa mina kunskaper och en PT-utbildning kändes som rätt steg att ta. Jag har därför satt mig i skolbänken igen.

När jag scannade marknaden blev det Sports club Education som blev mitt val, detta eftersom de har en helt enormt fin samlad kompetens i sin lärarkår. Jag har jobbat med flera av lärarna och tränarna tidigare i träningseventform, lyssnat på föreläsningar och känner enorm tilltro till utbildningsupplägget som passar mig jättebra. Sports Club Education gillar det jag gör också, därför inleder vi ett samarbete som sträcker sig över stora delar av 2016 där deras lärares kompetens kommer vävas in i kommande träningsevent och komma er till gagn! Jag är hos dem och de är hos mig (och dig!) alltså!

Den här veckan är jag i Vallentuna på fina och stora (7000 kvm!)  anläggningen Vallentuna Gym och Sim på heltid för de första dagarna av lärarledda heltidsstudier, som föregåtts av sex veckors distansstudier. 3D-Anatomi stod på schemat igår och de många och lugnande och omtänksamma mailen som dundrat in i min e-post om att ”alla stressar över anatomin men det kommer falla på plats när vi ses”, de hade helt rätt.
rita muskler

Jag fick ta till ganska mycket pedagogisk förmåga när jag berättade för mina små att mammor visst, i undantagsfall, fick rita med tusch på kroppen fastän barn inte ska det, när jag kom hem igår.

Hen som kom på det, att rita musklerna på kroppen, hen var ett geni! Visst finns det fortfarande latinska namn att superminnas och fästpunkter och ursprung att memorera, men på det stora hela har hela anatomiblocket landat ner på en helt ny nivå av förståelse. Superpedagogiskt, lugnt, glatt och eftertänksamt är fyra ord som beskriver första dagens utbildning som hölls av Gustav Ström med medlärare Patricia Strenius.

Under dagen växte inte bara insikten kring musklernas funktion och form utan också en enorm lust att styrketräna. Mina senaste år har inte fokus legat på att lägga på mig muskelmassa utan jag har snarare styrketränat för att hålla mig skadefri men idag dök ett nygammalt sug efter styrketräning upp inom mig. Känslan av att höja vikten, se nya skuggningar i spegeln på gymet och känna att kroppen är hård under huden, det är coola grejer.

Idag fortsätter vi, nära nog 20 glada tjejer och killar av varierande ålder och träningsbakgrund, att fördjupa och förnya våra kunskaper. Träningsfilosofi och tränarskap står på schemat och vi som lyssnar bär alla spår av tusch på muskler och en enorm träningslust. Så som det kan få vara, när kunskap ska smältas och nya personliga tränare ska komma till.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!