Välkommen till din nya favoritblogg!

Min träning de senaste dagarna

Min sommarträning har jag tidigare berättat om – den ska vara lustfylld och fokusera på att bygga en starkare grund. Jag fyller nu mina träningsdagar med roliga passupplägg och härliga träningspass, ofta med sällskap! Vi har varit en sväng till Göteborg och där gav jag min vän L ett passupplägg med höftfällningar, pressar, specifik löpstyrka och lite avslutande core. Vi jobbade med kettlebells och minibands, enkla grejer att ha med sig i bilen på resa och därför effektiva hemmaträningsredskap. En annan dag under vår vistelse där fick vi till en härlig trailrunningvända med avslutande dopp i svart och kallt vatten – kvällslöpning med extra allt, både höjdmeter, rötter, klippblock och svalka!

Jag har cyklat en ljuvlig mellandistans med Elin runt Ingarö i skönt tempo och under mycket prat. Landsvägshojen och jag är så bra kompisar nu, det är häftigt att känna sig egen utveckling över en säsong. Jag konstaterade att i början tyckte jag att det var smått obehagligt att bli omkörd av bilar, nu tänker jag inte på dem och cykeln och jag är ett. Vätternrundan var en rolig upplevelse rakt igenom (minus spöregn) och cyklingen känns inspirerande. Jag känner mig inte alls mätt på cykling så som det kan bli efter en prestation av det slaget utan är rent allmänt väldigt sugen på att fortsätta cykla landsväg. Det är en härlig känsla och jag älskar att cykling är så socialt! Ser fram emot att ta med Elin ut på mina favoritstigar på ön också, då på mountainbike.

Marklyft är något jag ska träna mer och lägga in i min träningsrutin. En kväll alldeles nyligen stängde Milla och jag Sats Värmdö med ett suveränt grundpass som svarar väl mot min träningsperiods syfte. Marklyft och frivändningar stod på schemat och vi inledde med lite rumpaktiveringsövningar. Passupplägget var att göra femmor i marklyften om två set och höja vikterna tills vi hittade en tung vikt med bibehållen fin teknik och där göra tre set med treor. Jag jobbade specifikt med mina fötter, mina tår har en förmåga att vilja knipa in sig som för att hjälpa till, vilket de ju inte gör. I marklyft vill man stå tungt på hela foten. Jag gör alltid marklyft i strumplästen – om du har uppbyggda skor när du marklyfter, ändra den rutinen. Du vill ha en stadig och stabil fot i golvet utan uppbyggnad som kan sjunka ihop. Frivändningar körde vi fem set om fem lyft, jag fick coacha Milla med lite tekniktips och vi såg en snabb förbättring i en tekniskt krävande övning.
sommar-25

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!