Välkommen till din nya favoritblogg!

En hemmasemesterdag i bilder

Om jag har tur, vilket jag har ungefär varannan dag, får jag sova till klockan åtta. Sovmorgon! Oftast har den som gått upp tidigt gjort klart frukosten, men vi äter tillsammans. Rullmacka med skinka, smoothie eller juice, passionsfruktsyoghurt med mysli eller flingor är min ständiga frukost. Om resten av familjen ätit  och härjar i trädgården när jag går upp så lyssnar jag på ljudbok! sommar-8

Det finns en massa saker att göra inne, vissa dagar går jag förbi klädhögarna som av någon konstig anledning alltid fastnar vid vårt vardagsrumsbord? Idag gick jag upp med en massa ren tvätt och fortsatte sedan med skygglappar förbi leksakslådan som aldrig verkar kunna behålla sitt innehåll. Typiska semesterdagar om vi är hemma spenderas i trädgården och vid havet nära vårt hus.

sommar-9

Några hundra meter från vårt hus finns massor med hallonbuskar, vildvuxna som brutit sig loss från villaträdgårdar i närheten. Dit går jag och stora E och plockar hallon som sedan blir en paj. I kid you not, detta händer nästan varje dag:

sommar-13

sommar-10

sommar-16

Jag gör min bästa paj efter recept i huvudet, min hemlighet heter muscovadosocker och vaniljpulver, rikligt med smör och havregryn blandat med vanligt vetemjöl. Jag gör ganska tunn botten, lägger på bär och kramar ihop rikligt med deg som topping. Pajen avnjuts som dessert till kvällens grillmiddag.  Efter hallonplock och pajbak går vi till stranden och badar. När vi köpte huset på Ingarö letade vi efter natur och vattennära läge, det är en ynnest att bara kunna slänga handduken över axeln och gå och bada!

sommar-24

Efter bad och lunch är det dags att ta tag i sommarens hemmaprojekt. Min man bygger ett nytt förråd och jag har haft framsidan som mitt projekt. Hederligt kroppsarbete med spade och en massa marklyft av sten kan vara dagens enda träningspass, eller kompletteras med en löptur. Vi har haft gräs och grus i en ofärdig triangel nära ytterdörren och gammal asfalt som gång från uppfarten. Nu är jag precis färdig med den första tredjedelen av arbetet. Triangeln har blivit en stenlagd plats där det ska till lite planteringar eller grupper av krukor. På andra sidan gången, som ska täckas med fint grus och plattor nersänkta i gruset, ska det bli en liten mur med samma  stora kantstenar som avgränsar till gräsmattan.  Jag fixar det själv och tycker det är härligt att se resultatet. När det är klart? Slutet på augusti kanske, vi ska ha semester på fler platser först!

grill-1

En snabb dusch och omklädning senare dyker våra gäster upp. Det är trädgårdslek och grillkväll, tid att njuta av sommaren i goda vänners lag. Min standardoutfit är klänning eller som här, shorts och jeansskjorta. Shortsen köpte jag förra sommaren på Lindex och skjortan i våras på H&M, ett riktigt lyckat köp.
sommar-32

sommar-30

Barnen öser på i studsmattan och vi grillar. Helst äter jag grillad fisk och skaldjur och till blir det en sallad med sojabönor och vattenmelon. Citron, lök och sparris hamnar på grillen! Den godaste sommarmiddagen jag vet är en fräsch anrättning. Lax i folie med citron, smör och kryddor på grillen, pilgrimsmusslor som marinerats i citron, chili och vitlök fräser jag snabbt i panna på spisen och för att lyxa lite till finns ett tredje tillägg med salmalax, tunt skivad. Jag gör en sås med lime, jordnötssmör, vitlök,koriander,  soya och oystersauce, god att doppa både slamalaxen och pilgrimsmusslorna i! Sedan sitter vi där i solen och känner hur bra vi har det.
grill-2
grill-4

sommar-17

När kvällen blivit sen och vi ätit upp pajen och solen krupit ner bakom hustaken kanske barnen somnat i soffan framför en film. Vi vuxna sitter kvar en stund till, pratar om världen, om Ingarö, om jobb, resor, drömmar, hösten, sommaren och nuet. Efter att vi vinkat av våra gäster fixar vi lite i köket och kan oftast inte motstå att se ett avsnitt av Marcella på Netflix innan läggdags. Marcella är skapad av Hans Rosengren (som skrivit Bron) på uppdrag av brittiska Netflix. Det är en mörk och spännande serie som vi fastnade i direkt. Sedan är det läggdags och ännu en hemmasemesterdag har passerat.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!