Välkommen till din nya favoritblogg!

Nightfight – ett härligt fredagsfysmys

Alltså boxning och kampsportsliknande träningspass. Vi måste prata om det! Tänk att jag vare gång jag går på ett boxningsinspirerat pass blir så genomglad. Trött och lycklig. I alla fall om det varit ett pass med längre sessioner av kör hårt och inte tre driljarder olika svåra slagkombinationer. Då, då blir jag trött och lycklig. I fredags, alltså för en hel vecka sedan, var jag på nightfight med extra fredagsmys som Alexandra Kamperhaug hade ordnat tillsammans med Parrots. Så himla fint.

Ett härligt gäng starka kvinnor fightade av oss överdelarna och bara öste järnet till grym musik och blått ljussken. Såhär tränade vi, testa att kopiera passet och jobba mot en säck om du har tillgång till handskar!

Klassisk uppvärmning, jogga runt – sidohopp – sidosteg – cirkla med armarna.

6 x 1 min 30 sek slagserier (oftast) + en styrkeövning i 30 sekunder.

Vi körde fyra slagkombinationer plus en omgång med djupa utfall + knä mot säck och en med situps med slag på säck som långa intervaller. Samma fot bak hela tiden/samma sida som jobbade hårdast. De 6 övningarna som kompletterade den långa intervallen med 30 sekunder fullt ös var: djupa benböj med hopp, rygglyft med twist,burpees, hopprep, planka med slag på säck och enbenshopp. 

Ypperligt bra ljus i lokalen, det var jag ju tvungen att ta en bild av, superfånigt, men ändå!

Kort vilopaus därefter och sedan samma sak igen med andra benet först/andra sidan. Därefter pustade vi ut, konstaterade att Alexandras koncept inhämtat med inspiration från New York och döpt till Nightfight är riktigt kul och effektiv träningsform. Nedvarvning har aldrig smakat så bra, det såg Parrots till och överöste oss med nötter och deras goda sorter med naturgodis. 

Kan förresten DU bekräfta att det hände något med Parrots yoghurtdragerade casewnötter för några år sedan? Från att ha varit härligt syrliga med tydlig yoghurt-ton blev de mer… vitchokladsöta?  Det stör mig, för just den där sryliga tonen var så himla god. Nu är mina favoriter de olika lakritsöverdragna lila/rosa naturgodisarna, samt kardemummabollarna. Alltså kardemummabollarna, jag älskar kardemummabollarna. Och kampsportsinspirerade boxpass tycker jag också om! Gör du?

Att träna nightfight gör man i serier om 5,5 (eller var det 6,5?) veckor med två pass i veckan, du kan läsa mer hos Alexandra som jag länkade i inledningen.

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!