Välkommen till din nya favoritblogg!

Juice med ingefära, mango och havtorn

Jag är stolt ambassadör för Coldzyme och i samarbete med dem bjuder jag idag på mitt bästa recept på juice med ingefära, mango och havtorn. Denna juice är en riktig uppiggare (är det ett ord+) och har varit en del av min morgonrutin i snart två veckor. Lucky me!

Min kvällsrutin för att hålla mig fri från förkylningar är ett-två sprut Coldzyme och dagsrutinen är mindre kollektivtrafik och mer tid utomhus. Nu har jag alltså adderat min egen super-juice som är en riktig energiboost. Här får ni receptet så att i kan återskapa den! juice med ingefära och havtornJag kan gå i god för att Coldzyme fungerar suveränt mot förkylningssymptom och också kan förkorta förkylningar, det har också bevisats i studier vid Lunds universitetssjukhus. Huruvida juicen hjälper att hålla mig pigg eller inte låter jag vara osagt, men det känns så. Coldzyme säljs på apotek och i hälsofackhandel och är alltså en munspray som du sprayar i svalget vid första förkylningssymptom, eller också kan ta i rent förebyggande syfte. Den innehåller ett enzym som bildar en barriär i svalget som hindrar förkylningsvirus att få fäste. Jag upplever att sprayen är dryg och riktigt effektiv!

Recept på juice med ingefära, mango och havtorn

Receptet räcker till ca 1 flaska, jag brukar späda med lika mycket äppeljuice när jag dricker, så räcker den längre och blir inte så stark. Du behöver en stavmixer, en snygg flaska (bara för kul) och en tratt och eventuellt en sil. jag kör utan silmomentet för att få med allt från frukten.

  • 4 dl äppeljuice av vald sort
  • En stor mango, frusen eller färsk, i bitar
  • ca 1,5-2 dl havtornsbär
  • Ingefära, riv ca 4-5-6 cm ingefära

I med allt i en större tillbringare. Riv ingefära och akta fingertopparna. Jag har ett hutlöst dyrt men så prisvärt rivjärn jag köpt på cervera. Helt osnyggt som ni ser på bild längre ner men oj så effektivt det är! Undvik att få med ingefärstrådar för det är inte gott. Kör med stavmixer i hög hastighet, om du orkar och ids, sila av havtornens kärnor innan du häller upp juicen i väl rengjord glasflaska. Juicen håller en vecka i kylskåp. Mitt tips är att göra den riktigt stark med mycket havtorn och ingefära och att du sedan späder efter hand med mer äppeljuice.

juice med ingefära, mango och havtorn

juice ingefära

En kvällsrutin och en morgonrutin i samma bild. Oh how I love them both! 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!