Välkommen till din nya favoritblogg!

Obstacle heaven

Obstacle heaven heter hinderbanan på övervåningen på stora gymet Vallentuna gym och sim som ligger i just i Vallentuna. Hinderbanan har ett stort antal hinder, hela 18 stycken, och har inspirerats av utomhushhinderbanor och tv-programmet Ninja Warrior.

Alla gymmedlemmar har tillgång till Obstacle Heaven och det går också att boka tid för externa grupper att köra hinderbanan med instruktör som ger tips. Vi avslutade PT-utbildningen som hållits i Gym och Sims lokaler med en grupptävling i Obstacle heaven, där vi delades in i lag och minst en från varje lag skulle klara varje hinder för att hindret skulle ge poäng, flest poäng vann.

obstacle heaven

Om det var roligt? Störtkul! Det är naturligtvis viktigt att värma upp noga inför den utmaning som hinderbanor är men om man sköter den biten och i övrigt agerar smart och inte tar sig vatten över huvudet alldeles så tycker jag att ett besök på obstacle heaven är en suverän gruppaktivitet. Roligt alternativ för olika lagsporter att köra eller kanske för idrottsföreningar på arbetsplatser eller bara en kul get-together för ett kompisgäng oavsett om något finns att fira eller ej.

För att klara hindren krävs greppstyrka, hoppstyrka, spänst och explosivitet och en stor portion överkroppsstyrka i vissa hinder.  obstacle heaven3-1

I sommar har obstacle heaven öppet mellan 17-21 måndag till torsdag, under övrig tid på ret är hinderbanan också öppen på dagtid. Är du i närheten eller vill hitta på något riktigt kul kan obstacle heaven vara väl värt ett besök, prata med Gym och Sim i vallentuna för mer info kring engångsbiljetter och sådant.
obstacle heaven

På bilden står min starka kompis Sara och laddar för att med armkraft svinga och hoppa sig fram mellan fyra räcken som utgör hindret jumping bar. Efter några försök så satte hon den, så himla stark!

Väggen och laxtrappan var två andra riktigt svåra hinder som obstacle heaven bjuder på. Själv klättrade jag uppochner under ett lågt hängande nät och tog mig över ett högt plank utan hjälpmedel och bidrog med några poäng till mitt teams lagpoäng. Det var knappast min insats som gjorde att mitt lag vann, men en kul detalj!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!