Välkommen till din nya favoritblogg!

Träningen 2014

Jag fick en listutmaning av Annie, att skriva om träningsåret 2014. Det passar ganska bra, och ganska dåligt. Förr om åren har jag gjort mer rejäla årssammanfattningar, men 2014 vill jag faktiskt mest bli av med nu. En kort sammanfattning över träningen 2014 blir lagom (orka älta elände) och faktiskt fungera som bra tändvätska för träningsåret 2015. Here goes:

Hur har då träningen varit 2014?

Tränar: Januari – april tränar jag gravidanpassat hemma i hemmagymet. Inleder året med att vara däckad i förkylning och vinterkräksjuka, smyger sedan igång träning med yogasekvenser. Lägger störst vikt på att hålla igång axlar och rygg och kör gärna i tabataform, men utan intensitet. Blir utan träningspass på BBC 2014 – det ska aldrig hända igen. Åker till Göteborg och utbildar mig till Rumblebagcoach, gravid i typ vecka 35. I slutet av april kommer E som en påskpresent under lugna former. Jag helvilar från träning i några veckor, men rehabar sedan, från vecka 3 ungefär, noga med appen mammamage. Den borde vara obligatorisk! Maj och juni är rebah och korta promenader. Det drar oskönt i snittet så fort jag ökar intensiteten, så jag chillar. Juli blir en bra träningsmånad med många fina minnen. Vi bestiger Åreskutan och Ullådalen. Jag ”kalvpågrönbetespringer” för en bild på Totthummeln, och en vecka senare spänner jag fast ett gummiband i en traktor. I augusti tränar jag lite på Rosa skrot, samt ökar intensiteten hemma och jobbar vidare med mammamageappen. I september känner jag mig hyfsat stark, redo att trappa upp min träning. Sen kommer oktober, november och december som ett slags dåligt skämt av avlösande förkylningar, bihåleinflammationer och fan och hens moster. Tappar rösten, men får enorm inspiration på Be your best convention. Sjuk i tre veckor, hinner träna två pass, sjuk igen. Hösthelvete. Träningen som görs sker utomhus. Promenader blir till löpning med styrkestopp. Barnvagnen är med. Fint träningsminne är dagen på CrossfitSolid som ger tilltro att jag faktiskt kan träna tufft igen, en bra decemberavslutning är också löpning på lätta fötter!

helpingbakgrund magövning magtunnel fjällvandring med barn2 bröstpress2melasoliddagens

Tränat i: Stockholm, Åre, Göteborg, Småland. Linköping. Lider tråkigt nog enorm brist på utomlandsvistelse. Utomhus i alla väder.

Fokus: Styrketräning, anpassad efter den verkligheten som var i våras. Rehab efter graviditet från april till december. Att bygga för ett starkt 2015 med tävlingsplaner. Jag är där jag är nu i januari, men hade önskat mig ett bättre startläge. 2014 har saknat glöd och jag fungerar dåligt utan maxmöjligheter. Så är det.

roxylager2-2 dagens passbw promenadträning mammamage träning magövning kejsarsnitt dagens outfit rumble

Ätit:  Så himla mycket gott. Jag lägger, helt ärligt, ingen energi på att laga till och joxa sådant som jag inte gillar. Provade chiapudding typ tre gånger men kräktes lite i munnen av konsistensen varje gång. Så, jag bloggade ingen chiapudding, för att jag inte kunde äta och stå för den. Mycket goda potatissallader i somras – snöar alltid in på det då. Kladdkaka, mycket fisk och så det fina köttet från min polare Mathias gård. Druckit mycket smoothies och ätit croisanter på söndagar! Åre delikatess stod för årets utelunch. Vi äter dyrare än någonsin, men slänger för mycket mat. Och på slutet har det blivit tröttsamt mycket pasta.

blåbäringefäracitron mangomelonsmoothie torsk ifoliepaket åre delikatess lunch sötpotatispommes

recept kolakkakor med solroskärnor kladdkaka under frukt

Utmanats: I tålamod, tålamod och tålamod under graviditeten då kroppen var stressad och blodtrycket högt. I tålamod, tålamod, tålamod i mammamageträning och rehab. Tålamod, tålamod och tålamod under förkylningshösten som aldrig ville ta slut.

Ville: Springa långt och ofta. Maxpulsa och intervallträna. Skutta runt på BBC. Cykla i skogen ( håhåjaja, det hände nästan inte 2014 ). Vara frisk, ta i och bygga kondition.

Förälskad i: Utomhusluft. Nya träningskompisen J. Prinsen. Barnen. Förmågan att stå pall. Engagemanget, viljan, drivet hos alla träningsvänner jag mött och möter. Möjligheten att skapa event som ni gillar.

fjällvandring barn fjällvandring vattenfall be your best convention 2014 _MG_6697 hoppstopp  DSC06101  utflykt foto _MG_4915

duär20

Inspiration: Utifrån, inifrån. Den rådande hälsoboomen. Men mest och viktigast, Människorna. NI. Era hjärtan som slår och era ögon som läser. Varje gång någon orkar kommentera där från mobilskärmen. Kanske att de tänkt si eller så, eller ändrat sig. testat goda kakor med solroskärnor i ( bästa) eller drömmer om samma sak, eller något helt annat. När ni står upp för er. När ni säger, kräver, önskar. När ni tar plats och när ni tränar med mig!

Fick:  Som en gåva kom en efterlängtad bebis som är en helt oslagbar liten person i sig själv. Fick och fick. Men vi bokade en lägenhetsframtidsdröm i Åre som blir vår verklighet. Fick ihop magmusklerna igen!

Älskar: Framtidsutsikten för 2015. INGET kan stoppa oss nu.

_MG_3361

2015 blir massor av skidåkning. Massor av löpning. Massor av cykel! Hej, jag har längtat efter dig!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!