Välkommen till din nya favoritblogg!

Mental träning; hur ser det ut vid målet?

Dagens inlägg kring det mentala är en konkret visualiserande övning. Eftersom vi redan pratat om att du förväntar dig att lyckas, tar eget ansvar och vet bättre än att vara rädd för att misslyckas är det dags att se hur allt är där framme vid målet.

image

Greppa papper och penna. Sätt dig bekvämt och slut ögonen en kort stund. Se dig själv framme vid det resultat/mål som du strävar efter. Visualisera ditt ansikte, ditt kroppsspråk. Hur ser andra på dig? Vad säger de till dig? Hur ser det ut runtomkring dig? Din känsla, vad du gör och hur du gör. Skriv nu ner hur det ser ut där framme.

Placera anteckningen nära till hands. Gör om övningen på olika platser, och om du har olika mål, sätt en resultatbild med kopplade känslor för alla dina mål.

Tänk och visualisera känslan ofta, så att bilden blir bekväm, hemtam och enkel. Se dig själv ta stegen och göra valen för att åstadkomma visionen. Vi strävar undermedvetet mot bekväma bilder och har ett inbyggt motstånd till förändring. Se därför till att hjärnan vet hur härligt och bekant och bra det är där vid mållinjen.

cykelvasan1

För min cykelsatsning 2015 har jag bland annat den här bilden från målfållan på Cykelvasan som känslobild. Här vet jag exakt hur det är att vara och dit vill både kropp och knopp tillbaka.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!