Välkommen till din nya favoritblogg!

Utan träning blir jag lat

När jag tränar mycket är min träning lätt att genomföra och enkel att starta. I tuff träningsplanering kan det självklart komma en känsla av att vara sliten, men inte att vara fastskruvad i soffan. Inte för mig. 

När jag inte tränar under en längre tid, längre än en vecka eller så, exempelvis på grund av sjukdom, blir jag lat. Hur det där fungerar vet jag inte, men det är knasigt. Jag vill träna och gillar alltid träning men då får jag plötsligt kämpa för att skapa energi att byta om. Jag måste peppa mig med ord som ”ingen ångrar ett träningspass” och verkligen sluta fördröja. Är du likadan?

image

Tröja, Newline imotion heather shirt (adlink)

Den här veckan ska jag starta upp kroppen efter förkylning. Jag är extremt sugen på att träna (as always) men kommer ändå behöva jaga upp mig ur soffor och i träningskläder. En av mina lösningar för mig själv är att göra träningen på lunchen, i dagsljus. Såhär ser träningsveckan ut:

Mån: Överkroppsstyrka, baksida
Tisdag: Yoga
Onsdag: Löpning, distansjogg
Torsdag: Aktiv vila
Fredag: Yoga
Lördag: Löpning intervaller
Sön: ?

image

 1. Det är exakt likadant för mig! Och jag undrar faktiskt lite över varför det blir så. Som tur är känner jag mig själv bra så jag vet att när jag väl kommit ut och sprungit runt 1 km så är jag på g igen 🙂

 2. Oj så jag känner igen mig i det du beskriver. 5 dagar träningsfritt och jag har så svårt att komma in i rätt mode igen. Tränar jag på som vanligt är det däremot aldrig ett problem att finna rätt motivation.
  En får ha det i åtanke och helt enkelt bara ta sig iväg efter ett uppehåll. För sen kommer ju den där lusten som ett brev på posten…

 3. Jag är precis likadan! På grund av ryggbesvär får jag inte träna just nu och det är en extremt stor utmaning att inte sänka sig helt, utan fortsätta hålla i vardagsmotionen och humöret upp!

 4. Hej!
  Det är precis lika för mig. Jag blir också lat av att inte träna. Det kan till och med vara så att om jag missar ett planerat träningspass så kan jag få kämpa med mig själv för att komma tillbaka.
  Just nu kämpar jag mig tillbaka efter en lång tids sjukdom, halsfluss =( och idag är första dagen på länge och det känns =)
  Tack för en trevlig blogg!
  PS. Hur gör du för att få så bra foton av dig i inläggen =)

  1. Roligt att du gilar bloggen Hanna och du anar inte vad jag tackar och bockar och bugar och känner YES! när någon berömmer mig för foton, så TACK! Om det är riktigt fina foton så har i regel min man tagit dem, men i det här inlägget som du kommenterade har jag tagit dem själv. Kameran stod på en upphöjd plats ( i mitt fall barnvagn ) och jag springer som en råtta mellan kamera och fotoplats eftersom kameran tar bild med 10 sekunders fördröjning. Att börja jobba med stativ och avståndsutlösare är ”nästa grej” för mig.

 5. Verkar som detta med motivation efter träningsuppehåll är ett rätt vanligt fenomen. Jag är exakt likadan, vet hur gott jag tycker det är, men måste ändå slita mig ur soffan. Som tur är vet jag ju hur bra det känns så jag kommer oftast iväg!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!