Välkommen till din nya favoritblogg!

Klä dig för vinterlöpning

Det blir kallare och kallare och det är dags att börja klä sig för vinterlöpning eller åtminstone tänka på kläder kring vinterlöpning. Att hålla värmen uppe handlar till stor del om att klä sig enligt lager på lager-principen. Denna är de flesta bekant med.

  1. Ett värmande och fukttransporterande första lager.
  2. Ett värmelager
  3. Ett isolerande/vädertåligt yttre lager, exempelvis en jacka som är behandlad för att tåla väta i form av regn eller snö och vind.

Knepet för att hålla värmen är dock inte enbart lagren i sig, utan snarare behålls värmen i det utrymme med luft som finns mellan lagren. Det allra bästa tipset för vinterlöpning och kläder är alltså att ha kläder där det finns utrymme för luft. Dunjackor är ett bra exempel, det som värmer är inte bara dunet, det är också luften i dunkanalerna.

I praktiken blir det underställ, värmande lager två på överkroppen och en jacka. På underkroppen eventuellt ett underställ (gärna kaprimodell) för mindre påbylsad känsla, och vintertights med windstopper. Vantar, pannband eller mössa och självklart varma strumpor. Här missar många, men det finns strumpor i ull eller ullblandning, välj sådana för vinterlöpning!

kläder vinterlöpning

Jag och Milla sprang några minuter i minus fem grader i kontainern. Kul upplägg. Kall luft. Varm kropp. Kläder från Soc. Kan rekommendera att kolla upp de mjuka ullstrumporna sydda i fin formoch med kul lysande stark kulör.

löparkläder vinter-3

Ett gäng träningsskribenter i Soc’s vinterlöpningskollektion. En kul detalj är att mössan hade hål för hästsvansen och jackan inbyggd visibilitetslampa. På oss med längre ben blev tightsen korta. Kollektionen heter Gait och innehåller allt från vantar till tights.

kläder vinterlöpning

Vintertights med inbyggt skydd mot vind är bra grejer för vinterlöpning och något jag tycker ni bör investera i om ni ska springa ute i vinter (och det ska ni ju). Socs modell kändes skön och prisvärd och passar dig med normallånga eller korta ben. Mina är långa och storlek 38 på mig blev för kort i benen. Crafts vintertights (adlink) med vindskydd fram är längre i modellen, ett annat alternativ kan vara att springa i flossade hösttights och att addera ett annat slags lager 3, shorts som värmer och ger vindskydd. De på bilden heter Defence (adlink) och kommer också de från Craft.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!