Välkommen till din nya favoritblogg!

Två parövningar

VM-silverinnehavaren i brottning Sofia Mattsson får illustrera två bra parövningar för denna fina fredag. Det är roligt att träna två och två, ger en annan slags belastning och ofta många skratt, som i sig utöver träningens ansträngning frigör endorfiner. Värt!

övning 1, en axelpress: Båda personerna kan jobba i denna övning. Personen bakom trycker ner armarna på personen framför som håller emot och bromsar. I nederläge vänder man och personen bakom bromsar när personen framför trycker sina armar uppåt igen. Klassiska axellyft åt sidan men i par! Mjölksyran kommer ganska fort i denna övning, kommunikation är bra så man hittar en lagom nivå på bromsning och tryck!

axelövning par

Övning 2, skotkärra med armhävning: Klassisk skottkärra tränar nästan hela kroppen. Core, axlar och armar. Ni kan variera mellan att stå stilla och göra armhävningar, eller att gå lite skottkärra göra armhävning och sedan gå framåt igen. fantasin sätter gränserna. Vill ni göra det lättare, då kan personen som håller benen kliva inåt och hålla vid knäna. Var noga med hållningen och att coren är stark på personen i skottkärran. Också personen bakom, böj benen istället för att böja ryggen om du behöver sänka ner dig för att göra det lättare för kompisen. Denna övning kan fresta lite på svaga handleder, då går det utmärkt att knyta händerna och gå på knogarna istället!

 

axelövning skotkärra

Två roliga parövningar som ni kan testa hemma till fredagsfysmys!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!