Välkommen till din nya favoritblogg!

The high line New York

The high line är en tre kilometer lång upphöjd park och ett promenadstråk i New York. En grön oas där tusentals New Yorkbor och turister promenerar varje dag och får lite lugn och distans från stadens brus. Parken har färdigställts i flera etapper och är nu som sagt hela tre kilometer lång. Namnet the high line kommer från att promenadstråket ligger upphöjt samt från sträckans ursprungsanvändning: det gamla tågspåret.

the high line new york

thehighline-the high line new york

Hitta till the high line:

Du kan komma upp till The high line på flera ställen längs promenadstråkets sträcka, men om du vill gå hela sträckan oavbrutet kan du börja nere i Meatpacking district på 13:onde gatan (västra manhattan) och gå norrut. Börjar du på norra änden promenerar du nästan hela vägen ner till vattnet och tar dig upp till The high Line på den 34:e gatan. Parken är öppen på dag och kvällstid och det är snarare regel än undantag att du kommer gå förbi en fotosession eller någon typ av tv-inspelning, bröllopsfotograferingar är vanliga!

the high line

thehighline-8

thehighline-10

Parken bjuder på vackra vyer ner över staden. Tionde avenyn samt Canal street utgör två vackra fotoplatser. Parken har gott om sittplatser och är lekfullt inredd med bänkar högt och lågt, perfekt för att ta med en medhavd picknick eller en take away-kaffe. Går du här en tidig morgon kommer du upptäcka att många morgonlöpare använder sig av the high line park, så du r verkligen inte fel ute om du blir springsugen.

thehighline-11

the high line

thehighline-16

Vi promenerade från 34:e gatan ner till 13:onde gatan. Är man sugen på brunch, lunch eller middag kan jag rekommendera att smita in på The Standard Grill som ligger precis nedanför parkens avslut. Här serveras grymma hamburgare och goda drinkar!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!