Välkommen till din nya favoritblogg!

God cheesecake i NYC – Eileens special cheesecake

Du som söker efter en god cheesecake i New York men inte vet var du ska hitta den. Nu vet du. Du tar mig på orden och går till Eileen’s special cheesecake på 17 cleveland place, som ligger på hörnet mellan Kenmare street och Cleveland place,  alldeles ovan Little Italy. Här, i ett litet hål i väggen ligger Eileens och hit vallfärdar New York bor och turister för stadens bästa och godaste cheesecake. Ja, den har faktiskt vunnit utmärkelsen så det är inte bara jag som tycker så.

eileens special cheesecake-4

Hos Eileens finns stora cheesecaketårtor eller mindre mini-pajer som serveras på pappersfat. Superolyxigt och ganska dumt ur miljösynpunkt och det får väl vara det negativa med Eileens, eller att det inte finns fler sittplatser, för här är ofta trångt. Det positiva väger dock över.

Gå hit med sällskap, välj två eller 1,5 smak var och kalasa loss bland det stora utbudet. Min favorit (har inte testat alla!) blev halloncheesecake som hade en god extra topping av vit choklad. Fyllningen är krämig och pajskalet krispigt.

cheesecake new york

eileens special cheesecake-2
eileens special cheesecake-3

Det är inte de snyggaste eller mest fotovänliga cheesecakesen i stan, inte hjälpte det heller att prinsen hann hugga in på alla tre smakerna innan jag fick upp kameran.

Jag som älskar efterrätter hade lätt kunnat äta mig igenom några smaker till, men tre varianter (ananas, hallon och chocolate swirl) blev besökets resultat. Om vi gått hit första dagen och inte sista av vår weekendtrip hade vi säkert hamnat här flera gånger eftersom vi råkade vara hyfsat nära men lite sega i vår research.

eileens special cheesecake-5

eileens special cheesecake-6

Cheesecake. Mums. Eileens special cheesecake. Mer än supergott. Om du normalt går till Magnolia bakery har du en ny utmanare här!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!