Välkommen till din nya favoritblogg!

Majutmaningen: fokus svagheter

Och så kom hon. Sköna maj. Med påminnelser om att snart är det sommar och man (jag) ska kunna cykla långt och länge. Springa uppför berg. Chilla på strand, gräva land, busa runt. Om jag tar realitycheck ligger jag lite pyrt till, och det är för att mina svagheter begränsar mig och sätter stopp där jag egentligen vill gasa.

Maj. Back to basics. Fina Martina, som jag följer på instagram (ingen blogg) och som fick en bebis i slutet av hösten lade upp en bild. ”Fokus i maj: svagheter”. Så enkelt och grundläggande skitbra. Det kör vi på!

Jag utmanar er härmed! Anta utmaningen med två eller tre saker ni ska lägga fokus på i maj, och så peppar vi järnet. Jag står i valet och kvalet mellan två eller tre grejer, men kommer nog välja 2,5. Sån är jag. Ni känner mig.

Vi återkommer kring det här, ni klurar svagheter ni ska bli starka i och jag sätter ihop en snygg (gör mitt bästa) bildtag till majutmaningen. Fri att låna förstås. Peppen. Peppen!!!

20130501-134232.jpg

 1. Armhävningar. Jobbiga intervallpass. Jägarvila. Jag är redan med i en plankan-utmaning så jag slipper ha den på listan 😉

 2. Kul att ni är på!
  Göra det ”tråkiga” jobbet=kunna göra det roliga ännu bättre.

  1. bål/höft. 2. underben/spänst 3. balans

  Låter som många grejer, men allt hänger ihop för min del efter graviditet. Om jag sköter mig så kan jag köra mer funktionell och explosiv styrka + springa utan ryggont igen!

 3. Den tror jag att jag hakar på, trots en just nu väldigt putande mage.

  1) Fotstyrka enligt tips från dig (för att nån gång få bukt med min instabila högerfot)
  2) Rörlighet framförallt i höfter, baksida lår och rumpa
  3) Tanken – öva på självpepp och ”jag kan”-tankar – kommer behövas inför förlossningen om inte annat!

 4. Hej! Jag är gärna med:
  1. Fotövningar efter inspiration från dig (går runt kvarteret på tå numera, grannarna mycket roade)
  2. Kämpa på inslagen linje. Inte slappa till nu när jag äntligen fått rutin på träningspassen.
  3. Orelaterat: Mer fokus när jag jobbar. Inte sväva iväg, varken i tanken eller med tangenterna framför datorn på jobbet.

 5. En utmaning passar fint för mig just nu. Har inte hängt med på varken plankor eller armhävningar tidigare 🙂 Men nu så – jag är gärna på. Två saker kommer få mitt fokus under maj, eller två och en halv för att vara helt ärlig.

  1. Bli snabbare! Fler intervaller i mitt liv.
  2. Bli bättre på att cykla teknisk stig.
  2,5. Bli bättre på teknisk stig uppför.

 6. Har funderat en stund nu och tänker mig ungefär så här:

  1. yoganärvaro – träna upp min yoga inför Yoga Games så jag verkligen kan njuta där.
  2. Maten, den bra maten – hitta tillbaka till mina nyttiga matrutiner.
  3. Kondition – hur mycket jag än tränar verkar min kondition inte öka. Det är verkligen dags att göra något åt det.Back och trappintervaller here I come.

 7. Låter perfekt det här! Min utmaning får bli:

  – förbättra stakning på rullskidor
  – bålen! (inte bål som i 90-talets hype på fester)
  – mindre fundera mera agera

 8. Ypperligt tillfälle att få tummen ur och ta tag i mina axelövningar! Kan nog enklast kalla dem för ”rodd-övningar” för att frångå kiropraktorns klotter på pappret 🙂
  Och squats. I alla former: utfall, bulgariska splits, pistoler. Tips på fler?

 9. Har höftproblem som ofta kommer smygande vid intensiv löpning, vet hur jag bäst motar det i schack får bli mina majmål!
  Stetcha mkt ofta fokus framsida
  Funktionell styrka fokus baksida

 10. Jag måste minska min stressnivå och börja se saker som inträffar på ett mer icke-värderande sätt. Maj är dessutom fullproppat av aktiviteter och jag känner hur mitt humör gått ner och min toleransnivå är skrämmande låg. Det mesta som ska hända är ju roliga saker, men det är väldigt mycket och det måste jag kunna hantera på ett bättre sätt samtidigt som allt annat som händer ad-hoc måste bemötas bättre.

  Det är min utmaning i maj.

 11. Bra utmaning!

  Svaghet 1: Rygg/nacke/axlar: Ont, stel, gammal skada.

  Svaghet 2: Att få in rutin i träningen!

  Mål: Löpträning 2-3 ggr/vecka (max med två löpfria dagar i sträck) samt att köra ryggträning 2-3 ggr/vecka (i kombination med löpning eller på löpfria dagar, utefter vad som passar bäst)

 12. Min utmaning för maj: Hålla igång med powerwalk trots att det egentligen är ganska tråkigt, eftersom jag inte kan ägna mig åt annan träning på ett par månader pga en operation. Känns som att det är farligt enkelt att lägga av helt och tappa all kondition och träningsvana!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!