Välkommen till din nya favoritblogg!

Äta för att må bra

Att äta för att må bra, det är en önskerubrik från er. Min spontana reaktion på den är: Kan vi inte bara sluta haka upp oss, sluta tänka på, sluta fundera kring, sluta analysera och sluta bry oss så mycket om mat?

Kanske är det precis vad rubrikönskaren är ute efter. Ett recept för hur man äter för att må bra.

Receptet för att äta för att må bra:

  1. Sluta referera till det du äter som kost. I alla fall om du som jag tycker att ordet kost har en direkt relation till att man väljer till och bort livsmedel för att följa en specifik kosthållning, att du har regler. Typ en diet.
  2.  Tyck om dig själv och din kropp. Uppskatta det den kan, jobba på det du skulle vilja kunna. Du förtjänar fina råvaror, bra energi och en massa näring.
  3. Kolhydrater, protein och fett. De är tre kompisar och du bör ha med alla tre i dina måltider, fördelningen väljer du själv.
  4. En gång för alla, bestäm dig kring vilken slags relation du vill ha till mat och det du stoppar i dig. Är mat och energi något som du låter styra dig? Om ja, på vilket sätt? Vill du sluta tänka på och älta kring  mat – sluta tänk på mat!
  5. Köp hem riktiga råvaror och skapa från dem. En potatis är en potatis, en morot en morot och en fisksida är en fisksida.
  6. Att äta socker triggar sockersug. Så är det och det vet vi. Att äta sötningsmedel triggar på samma sätt. Gör medvetna val.
  7. Sluta att prata om mat och energi med andra. Sluta gnälla, sluta älta, sluta delta i andras eventuella gnäll om mat.
  8. Är du hungrig, ät mat. Är du ledsen, stressad, exalterad, nedstämd, vill fira, koppla det till något annat än det du stoppar i munnen. Trösta aldrig barn med socker.
  9. Känn efter när du är mätt. Tänk på hur barnen gör, de äter inte mer när de är mätta, även om det är gott.
  10. Lägg ditt fokus på andra saker och du kommer märka hur fri du plötsligt känner dig.

Äsch. Jag orkar knappt ens skriva om det här. Lev och ät. Träna och skratta. Ät för att må bra.
favoritratt med salmalax

salmalax-4

blåbärssmoothie

uthållighet rödbetor

sommar-19

sommar-28

blabar-9

pannkaksbrunch

cykel-2

eileens special cheesecake-8

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!