Välkommen till din nya favoritblogg!

Vätternrundan med Stadium – vinn startplatser!

stadiumbanner

Hur mycket pepp kan det rymmas i min kropp? Förhoppningsvis lika mycket som Vätternrundan är lång. 30 mil är den ju som bekant, Vätternrundan, som ingår i En svensk klassiker. Utöver Vätternrundan finns också halvvättern, tjejvättern, minivättern och mountainbikevättern.

Vätternrundan är en populär tävling bland alla typer av cyklister, men mest är det en stor motionsmanifestation. Du kan hänga med på cykelfesten och gå med in i peppen:

I samarbete med Stadium, kan du nu tävla om en startplats för dig och din vän till Vätternrundan 2016, den 17-18 juni. (trots att alla biljetter är slut, yay!).

vätternrundan startplatser
Stadium är ny huvudsponsor till Vätternrundan. Motionstrenden är fortsatt glödhet och de senaste åren har cykling vuxit sig allt större som populär träningsform. Stadium ser också ett ökat intresse för cykling bland sina kunder, och samarbetet med Vätternrundan är en naturlig följd av det.

Jag kommer att jobba tight med Stadium i ett Vätternrundanprojekt under våren och försommaren. Det kommer ge er artiklar kring förberedelser, träffar där vi kan ses och cykla, vinstchanser likt denna och förhoppningsvis massor av inspiration. Det kommer bli superkul och jag vet att vi kan peppa varandra en hel massa!

Alla vätternrundan-artiklar samlar jag under fliken ”vätternrundan” vilken ni når från huvudmenyn.vättern3

vätternrundan biljetter tävling

Idag kickar jag och Stadium alltså igång vårt samarbete och vi gör det genom att ge två kompispar biljetter och möjlighet att hänga på runt sjön. Totalt 4 biljetter tävlas ut!

Såhär tävlar du om startplatser till Vätternrundan: 

 1. Berätta om ett cykelminne och din vätternkompis i en kommentar i detta inlägg.(Vätternkompis = den du vill vinna en biljett tillsammans med och/eller kanske utmana)
 2. Dela inlägget på facebook och pinga din vän att gå in och tävla (valfritt). Två kompisar som båda tävlar och önskar vinna biljetter med varandra har ökad chans att vinna!

Tävlingen avslutas den 24 mars. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnarna meddelas via mail! Två vinnare vinner två biljetter var, totalt 4 biljetter tävlas ut.

TÄVLING AVSUTAD, vinnare meddelade per mail.

vättern2

Jag frågade Patrizia Nilsson som är sponsrings- och eventchef på Stadium några frågor:

Hur kommer det sig att Stadium valt att gå in som ny huvudsponsor för Vätternrundan?

Loppet är en riktig svensk klassiker och passar också bra in i vår satsning på cykel. Vätternrundan är populärt bland alla typer av cyklister, men mest är det en stor motionsmanifestation och för oss blir loppet en viktig pusselbit i vår mission om att inspirera till ett aktivare liv. 

Hur kommer det märkas att Stadium är med?

Vi är mycket stolta över samarbetet med Vätternrundan och ser fram emot att vara en del av utvecklingen av loppen. Vår ambition är att vi ska hjälpa och inspirera Vätternrundandeltagaren till att få den bästa sportsliga upplevelsen. Vi kommer aktivt jobba med att genomföra aktiviteter kopplat till loppet året runt. 2016 finns vi självklart på plats i Motala under Vätternrundanveckan med butik samt lite andra aktiviteter som överraskar.

Gör ni cykelhappenings i vår?

Ja, event som vi har valt att kalla Get inspire, cykelevent med Stadium, mer info kommer senare men här är datum att lägga på minnet:

 • 9/4  i Sisjön, Gbg, Boländerna, Uppsala och Svågertorp, Malmö.
 • 16/4 i Barkaby, Sthlm och Kungens Kurva, Sthlm.

I nästa inlägg kommer vi prata mer kring ett tidsmål som jag satt och ni kommer också få mitt träningsprogram och tänkta träningsplanering. Senare kommer vi också prata cykelhjälmar, kost, mentala strategier, cykelmode ( ack så viktigt) och en hel massa mer. Var med i tävlingen om du är sugen på en biljett med en vän.

Vi gör det tillsammans – join the movement!

 1. De roligaste cykelminnena jag har är med min fru, Annika Andersson, och alla de gånger vi cyklat i rätt maklig takt och haft fika med oss, och hittat nya okända sjöar eller andra vackra platser att upptäcka i vårt natursköna landskap 🙂

 2. Mina bästa cykelminnen har jag med min man, Jerker Nilsson. Att få rulla fram i naturen tillsammans i timmar är underbart!

 3. Mitt bästa cykelminne är när mamma kom hem från någon långrunda på helgen precis efter vi i resten av familjen stigit upp. Hon hade en rödglittrig cykel med massa Vätternrundan-klistermärken och i trappan hängde diplom och medaljer. Nu, typ 20 år senare har jag flyttat tillbaka till min hemstad och jag och mamma har börjat cykla ihop med min första vätternrunda i sikte. Dock drabbades vi av plötsligt hjärnsläpp när platserna släpptes i höstas så vi har inga biljetter! Vi har trampat på i hopp om en sånhär chans så nu håller vi tummarna 🙂

 4. Det bästa cykelminnet har jag från en tjejvätternrunda. Vi hade hyrt hus, cyklade tävlingen, cyklade till vårt hus. Badade och åt jordgubbar, drack varsin öl och somnade i solstolarna. Lyckorusigs över vår prestation. Nu ett antal år och mil senare är hon ”fast” i familjelivet och min bästa cykelkompis är numer min sambo jag gjort cykelfrälst 🙂 det vore så roligt, ja en riktig dröm att få skapa ett liknande minne med honom! (Peter)

 5. Mitt bästa cykelminne tillsammans med ”min Vätternkompis” är från en av de första gångerna jag cyklade Vätternrundan. Jag släppte av min man, Lasse, och vår då sexåriga dotter, Denise, i Jönköping på vägen till Motala. Lasse stannade där för att hälsa på sin bror och jag körde vidare och startade loppet på fredagkvällen. När jag kom till Jönköping mitt i natten blev jag riktigt överraskad när de stod där mitt i folkfesten och hejade på mig när jag cyklade förbi. Denise satt i vagnen och vinkade och det var ett riktigt roligt minne. Att vår dotter Denise, 20 år senare, skulle vilja bli min cykelkompis var nog ingenting jag funderade på då men som blivit verklighet idag. Det är verkligen superkul.

 6. Jag har många cykelminnen allt från otroliga naturupplevelser i skogen på mountainbike till fantastiska dagar på landsvägen en solig dag, trampades i klunga. Men ett svårslaget minne är från den enda gången jag cyklat Vätternrundan. Startade strax innan midnatt och när jag kom till nedförsbacken till Jönköping så var det ett långt pärlband av cykellyktor. Den synen var mäktig och lever fortfarande kvar i mitt minne. Några timmar senare när natten gick över i dag är också ett minne jag tar fram under mörka vinterdagar.

  Min Vätternkompis i detta äventyr blir Anders. Han är en otrolig cyklist och en oerhört kul kille. Många gånger försöker man hata honom när han lurar med en på ett så kallat ”lugnt” pass i skogen. 2-3 timmar senare när jag har varit nära döden i över en timme för att jag har gått in i väggen så är vi snart framme.. Detta brukar dock följas av minst 5 km asfaltsväg i över 30 km/timme. Där varje försök från min sida att de ska lämna mig möts av ett ”nej, vi fixar det tillsammans” och så får man ligga på rulle och får en hand i ryggen. Dvs han är alldeles för ödmjuk för att man ska kunna hata honom. Med honom som min Vätternkompis vet jag att det kommer gå bra och ännu viktigare att vi har ett otroligt kul äventyr tillsammans (sen ska jag slå honom men det blir en hemlighet 😉 )

 7. Bästa cykelminnet är ifrån en solig cykelutflykt till Söderköping där vi längs vägen fick uppleva både glass och änglar!!!
  Vättern-kompis blir min nya pojkvän som än så länge är hemlig (därav ej namngiven!), men som är en ständig Vätternrundan-cyklist. Om det är någon som ska få mig att klara av Vätternrundan – ja då är det Han och kärleken – till cykling!

 8. Hej hej! När meddelar ni vem som vunnit? Vill bara tillägga att både jag och mamma (Elisabeth/ Evert Svensson) har delat på facebook 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!