Välkommen till din nya favoritblogg!

Tabatapass Move & improve, med spellista

Här kommer det tabatapass som jag döpt till move&Improve, och som jag körde med mina BBC-deltagare i lördags. Självklart får ni även spellistan! 

Uppvärmning: 

  • 10 benböj
  • 10 utfall åt vardera sida
  • 10 benböj
  • 10 windmillutfall
  • 10 benböj

Tabatapass Tabata move & Improve

Tabatatapasset genomförs som cirkelträning, där ni stannar en hel tabata, det vill säga 8 x 20 sekunders aktivitet med 10 sekunders vila mellan. Därefter vilar ni en minut och förflyttar er till nästa station. Passet är tänkt att köras i par även om inte alla övningar är parövningar så ger det bra push att vara två!

tabatapass move & improve

Här kommer en film med de åtta första övningarna. Nummer nio har jag inte på film, utan beskriver sist i inlägget istället. Hög rodd, sit up med bollpass och trä armar är parövningar. Trä gummibanden runt varandras och gör roddtagen synkroniserat i höga rodden. Kasta bollen tillvarandra i sit-ups och brottas järnet i trä armar!

Övningen trä armar: Stå mitt emot varandra, atletisk hållning. Utmaningen är sedan att komma in med sina armar innanför din kompis, för att kunna koppla ett grepp runt dennes rygg. I brottning handlar det ju om att få grepp runt sin motståndares kropp för att fritt sedan kunna kasta/rulla. Det låter enkelt, men är svårare och jobbigare än vad du tror, eftersom du absolut inte vill tillåta din kompis att koppla grepp!

Det var många glada ansikten och jag har hört att tabatapasset Move and Improve gett träningsvärk. Återkom med din känsla om du testar!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!