Välkommen till din nya favoritblogg!

Recept med salmalax – testa och njut

Ett recept med salmalax som dessutom råkar vara en av mina favoriträtter, kan det vara något en dag som denna? Ja, jo – såklart det kan! Hands down, det här är en av mina absoluta favoriträtter och det bästa är att på det hela taget är det en rätt som är klar på (typ) fem minuter. Är ni två i köket är ni garanterat klara på fem!

Det som gör rätten ännu bättre är att den är så god och festlig att den fungerar som bjudrätt. Det är alltså inte bara en ”åh nej det ska tydligen fram mat på bordet idag också-rätt”, likt exempelvis en annan favoriträtt på fem minuter, utan en rätt som förflyttar vardag till fest. Bra skit!

Recept med salmalax:

recept-med-salmalax

Du behöver: 

  • SALMALAX
  • Glasnudlar, ett paket
  • Koriander, en kruka
  • Ett paket frusen mango eller en färsk mango (godast, men tar lite längre tid)
  • Ett paket sojabönor
  • Soyasås / sweet chilisås / fishsauce /
  • två vitlöksklyftor
  • Lime

Gör såhär: 

Koka upp vatten i en kastrull på spisen, när det kokar. Lägg i glasnudlarna och dra kastrullen av spisen, glasnudlarna ska svälla i tre minuter. Koka upp vatten i en vattenkokare. Skär laxen i skivor, lägg på fat eller tallrikar. Lägg mango och sojabönor i varsin skål. Slå över kokande vatten från vattenkokaren, låt stå en stund och slå sedan av vattnet, voila, tinade grönsaker/mango. Hacka jordnötter att ha som topping!

Gör sås i mixer/med mixerstav:

Lägg två vitlöksklyftor, korianderblad och lite blast (inte så noga, klipp ner rakt ner i mixern bara), saften av två lime, några matskedar av soyasås, sweet chilisås, en skvätt fish sauce och en liten skvätt oyestersås i en mixer. Kör till jämn sås.

favoritratt med salmalax

recept-med-salmalax

recept med salmalax

Lägg upp glasnudlar, laxskivor, sojabönor och mango på tallriken, ha såsen vid sidan om. Har du längre tid på dig gör du en fin sallad av mango, sojabönor, avokado och salladslök etc, men är det brådis fungerar detta sätt strålande tycker jag.

Njut superenkel och läcker bjudrätt!

Ps. Här är ett annat recept med Salmalax som jag verkligen gillar!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!