Nytt år, ny webb! (utveckling pågår)
Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

120 kilometer senare

Den här soliga och lediga dagen som var sjätte juni och Sveriges nationaldag lider mot sitt slut. Jag ligger i sängen i vårt jättevarma sovrum med en kroppstemperatur angränsande till feber. 120 kilometer på cykeln idag håller jag som anledning.

Med träningsvärk i vaderna så massiv att jag haltat runt i två dagar startade dagens pass som blev en salig röra av tempoväxlingar. På Sports club education har vi torsdag-söndag fokuserat på sprint – spänst – uthållighet med många timmars träning. Jag var inte helt fräsch i musklerna in till idag således, men mår och har mått prima.

image

image

Jag hängde på Fredrikshofs Nacka/Värmdögrupp på nationaldagscykling där vi hann med det mesta. Lagtempo, tempo, spurter,  klungkörning i par och belgisk kedja! En hel del minuter i tröskelpuls vilket kommer ge bra effekt och också någon stadig mil i klunga i Vätterntempo. Vi avslutade som sig bör med fika och jag klämde en räksmörgås innan mitt träningspass fortsatte.

Med gruppen hade jag fått ihop 66 kilometer men jag behöver långpass och siktade på över tio mil idag. Det är skillnad på att cykla grupp och ensam och det är trist med motvind, men så fantastiskt vackert i naturen just nu att det väger upp allt, så kan jag väl sammanfatta det hela. Flera gånger sa jag faktiskt högt för mig själv ”men alltså hur fint kan det vara här!?”.

image

Väl hemma visade klockan 120,6 kilometer och jag klar för dagen. Ett rejält långpass som i mångt och mycket kördes i fel pulszon givet tempot inledningsvis men en väldigt fin genomkörare. Nu ska kroppen få vila och återhämtning. Under tuff träningsbelastning  (som mina senaste dagar varit) ökar infektionsrisken, kroppen är känsligare och mer utsatt.

Det mina vänner var den långcyklade nationaldagen.

I andra änden av övervåningen hostar stora E i sömnen, med febernedsättande i kroppen sedan igår. Det är två veckor kvar till Vätternrundan och jag har några kvalitetspass kvar att cykla. Nu coldzyme och sömn!

  1. Oj jäklar!! 120 km är ju superbra! Har du några bra cykelvägar att tipsa om? 🙂 Jag tänkte försöka ge mig ut på ”längre” turer på ca 5 mil eller liknande till att börja med 🙂

    1. Kul att du också vill cykla långt Catrin! Jag tycker det är svårt med längre turer i Stockholm givet trafiksituationen, men här ute på Ingarö är det fint att cykla och inte så himla mycket bilar. Om du cyklar från stan ut mot Värmdö på gamla skärgårdsvägen kommer du fram i Gustavsberg, sväng vänster då till en T korsning med en okmack till vänster, sväng höger där mot Aspviken så får du en fin sväng i kuperad och slingrig landsväg med massor av grönska. Vägen slutar vid en brygga, så det blir lite cykla ut och tillbaka, men det är väldigt fint! Den turen blir ca 6 mil, fråmn stan ut till Gustavsberg är det ca 2,3 enkel väg. Andra populära rutter är ut på Ekerö vet jag, det är ju helt fel håll från mig så där har jag inte cyklat ännu.

    1. Hej Jannike! Ja ganska, jag hade behövt lite fler långa pass men jag känner mig förhoppningsfull!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed