Välkommen till din nya favoritblogg!

Coreövningar för löpare

Coreövningar för löpare, kan det vara något att starta dagen med kanske?! Jo det tycker jag allt. Gör dessa övningar för magen och bli en starkare löpare. 30 sekunder per övning i en cirkel. Vila 15 sekunder medan du byter position och sen på det igen och jag tycker att du ska köra runt tre varv!

I alla coreövningar gäller grundregeln att dra naveln djupt mot ryggraden och verkligen fokusera på de arbetande musklerna.

Coreövningar för löpare, här är övningarna!

 

coreövning löpare

1) Stjärnan. Utgå från en sidoplanka. Om du kan lyfter du också det övre benet. Håll arm och axel och arm i rak linje, min är inte perfekt linjerad på bilden. Tryck upp höften! Håll statiskt.

image

2) stå på alla fyra, händer under axlar och knän under höfter, tårna i marken.  Lyft sedan knäna någon centimeter. Göra övningen tyngre? Lyft också en fot. Håll statiskt.

coreövningar för löpare

3) Superman/variant på superman. Ligg på mage, lyft både ben och bröst från underlaget, rör armarna i upp och ner i snabb takt, stabilisera i core, höft och ben så att benen ligger stilla.

coreövning löpare

4) Sned crunch med bendrag. Ligg på rygg. I en vridande crunch låter du armbågen höger armbåge möta vänster knä i en crunch, tillbaka till utgångsläge och fortsätt med andra diagonalen. Jobba på!

Sådärja, det var coreövningar för löpare, kanske en del av dagens fredagsfys hos dig. Jag hoppas, det är nämligen en himla tokig grej att slarva med coreträning om du springer mycket. En stark core hjälper dig med din hållning och hindrar energiläckage – att överkroppen vrids mycket i varje löpsteg är inte löpekonomiskt effektivt. Med stark core ser du till att kroppen riktar kraften framåt i varje steg. Löpcoachen har pratat, nu återstår att göra coreövningar i cirkel!

Kolla också in:

Styrketräning för löpare

Styrketräning för löparfötter – barfotalöpning

Backintervaller för nybörjare

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!