Välkommen till din nya favoritblogg!

Fem enkla hälsoval

De här fem punkterna är saker som hälsosamma människor väljer by default eller av medvetenhet. Det är kanske världens enklaste lista av hälsoval, men förvånansvärt många arbetar med att tillföra dieter med regler eller hakar på quick fixes istället för att ordna till de här fem enkla punkterna. Det här är min topplista över hur hälsa uppnås – mina fem hälsoval!

1) Vardagsmotion som i att ta trappor, promenera till platser istället för att ta bilen, vistas utomhus och i rörelse. Ses och umgås i aktivitet istället för stillasittande. Resa sig och ta paus från kontorsstol om sittande jobb eller att stå upp och jobba!

2) Tallriksmodellen och att äta riktig mat. Att jobba med och utgå från att minst en tredjedel av maten på din tallrik består av grönsaker samt att i huvudsak äta saker som är mat, råvaror, istället för producerade produkter som liknar råvaror. Exempel, vanlig potatis, inte potatiskroketter. Mat, inte snacks. Råvaror, inte process.

3) Dricka vatten. Vatten som törstsläckare istället för sötat alternativ/läsk.

4) Träning. Att träna sig svettig och trött i muskler några gånger i veckan, utöver vardagsaktivitet.

5) Stressreduktion och sömn. Att sova minst sju timmar per natt samt försöka skala ner på moment som stressar gör underverk för kroppens möjlighet till återhämtning och träningsresultat.

hälsotips

Det här är ett konkret och enkelt exempel på hur lätt det egentligen är att skräddarsy sin tillvaro till att leva hälsosamt. En plats att starta för alla som vill göra en livsstilsförändring, istället för att börja i en diet. Tänk att något så enkelt kan vara så svårt?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!