Välkommen till din nya favoritblogg!

Fartlek som räddare

De dagar som intervallpass känns övermäktiga, är fartlek ett fint alternativ att ta till. Fartlekspass, när du varierar fart och intensitet i löpningen efter ett oregelbundet mönst

wpid-mg_2722-1024x682.jpg

er på lust och terräng snarare än efter klockan, är som en bussig kompis som hjälper dig in mot förhöjd kapacitet. Intervallpass kan vissa dagar endast kännas piskande, fartlekspass känns oftast lättsamma även om de kan vara ansträngande de med.

Att pressa din kropp i tuffa intervaller om du redan är sliten kan medföra att sjukdom bryter ut, eller att den träningseffekt du ville ha ut av passet uteblir, eftersom din  stressnivå i kroppen är för hög. Dessa dagar bryter jag tänkta intervallpass till mer lättsamma fartlekspass. Kroppens stressnivåer lugnar sig direkt och det pass som nyss kändes svårt att genomföra blir ändå ett pass där kroppen pressas, men på den nivån som kroppen mäktar med för dagen.

Tips i all enkelhet. Våga förändra i din plan, lyssna på kroppen – men se till att du vet skillnaden mellan  om den alarmerar ”sliten/stressad/påvägattbrista” eller bara muttrar ”oj, jobbigt med intervaller”.

skor

What goes around comes around. Idag sprang jag fartlek, dårå.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!