Välkommen till din nya favoritblogg!

#Sofiasskidskola, del 4, att ta sig upp efter att ha ramlat

I flera delar, både text och video fortsätter min serie om att lära barn (och vuxna) att åka skidor. Denna del passar bäst för äldre barn, tonåringar och helt vuxna då teknik kan bli lite knepigt för toddlers. I filmen nedan ger jag enkla tips på hur du tar dig upp efter att du ramlat. Jag befinner mig i min egen trädgård, därför avsaknaden av skidbacke och hjälp på huvudet. Inte alla delar har en video, därför är vi på nummer fyra i bloggen men på del tre på youtube. Check it out:

 

Ska och kan tipsen appliceras på små barn?
Att lära små barn ett bra sätt att ta sig upp kan vara bra, men var försiktig, genom att gå in och styra för mycket kring ett fall sätter du mycket fokus på att barnet just trillade. Bryr de sig inte kan du såklart lära dem en teknik, eller så hittar de en egen, det brukar liksom ge sig över tid det där. Många barn hittar exempelvis en teknik som jag inte beskriver i filmen (eftersom den helt enkelt är svinjobbig för långa vuxenben) som helt enkelt är att de ställer sig upp exakt från den position de ramlade i. Helt kort kan en säga att barn allt som oftast ramlar bakåt, att de står i plog och sedan sätter ner rumpan. Håller de kvar skidorna i en bred plog (hälarna långt ifrån varandra) sätter skidorna ett naturligt stopp och ofta kan de då häva sig upp från sittande till stående igen genom att sätta fram ena armen och flytta sin tyngdpunkt framåt.

Tack för att ni belyste och ville ha svar på hur ni bäst tar er upp efter fall. Kom särskilt ihåg den här grejen med en skida att stå balanserat på om ni tappat ena, eller båda skidorna. Se till att ha balansbenet mot dalen!

skidskola, ta sig upp efter att ha ramlat

Som ni ser är det inte bara glada miner ens hos skidlärarens avkomma. Att avdramatisera fallen och helt enkelt bara lyfta upp små barn är ett ganska bra sätt att komma vidare. Det, och täta pauser med mycket varm choklad såklart!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!