Välkommen till din nya favoritblogg!

Ett intervallpass för kortdistans

Detta intervallpass är anpassat för att hjälpa dig bli snabbare på kort distans (några kilometer). Uppvärmning ca 10 minuter så att du blir rejält varm i kroppen, spring några stegringslopp innan du drar igång själva intervallerna.

löparförening i malmö

Ett stegringslopp är som en mjuk intervall där du successivt ökar farten från lugn jogg till 90% av max på en sträcka om säg ungefär 100 meter. Detta gör du för att få upp pulsen och kicka igång det anaeroba systemet. Joggvilan mellan intervallerna ska vara lugn – ungefär gåfart. Våga ta det riktigt lugnt här – det ger dig ju bättre chans att göra intervallerna bra.

 Intervaller:

3 x 1 min – vila 30 sekunder

3 x 45 sek – vila 22 sekunder

3 x 30 sek – vila 15 sekunder

Joggvila 2 minuter där du samlar kraft för de sista sex explosiva intervallerna.

3 x 20 sek – vila 10 sekunder

3 x 10 sek – vila 10 sekunder

Jogga ner någon kilometer och klappa dig själv på axeln för 15 väl genomförda intervaller!

löpning nybörjare

Försök att genomföra passet med ett tydligt fokus på lätt löpsteg där du trycker fram höften, har hög stegfrekvens och stolt hållning. Tanken är också att du ska peppa dig själv att höja din nivå och din fart för varje nya ”trea” – i och med att intervalltiden blir kortare. Börja inte för fort men explodera på slutet! Vilan är satt till hälften av löptiden för varje intervall, det är ganska snällt mot kroppen och ger dig en chans att verkligen fokusera på kvalitet i varje steg.

Outfit Craft:  / tights / underställströja / lager 2

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!