Välkommen till din nya favoritblogg!

Det optimala antalet skidor

I går kom ett nytt nummer av Åka Skidor- en prylguide för skidälskare, fylld till bredden med intressanta skid/vintergrejer. I redaktörens ruta fanns två väldigt, väldigt bra formler för hur många skidpar som är det optimala antalet att äga.

Uppochhoppa5

Såhär:

N + 1 = Nuläge plus ett par, dvs – ja, det optimala är att du köper det där nya paret!

Den kan också skrivas såhär:

S – 1 = Separation minus ett par. Det antal som skulle få din andra hälft att separera från dig för att skidorna tar för mycket plats/kostar för mycket pengar, minus ett par. Så att du är safe liksom.

Tjoho. Läste dessutom ännu en recension av mina nya Extrem Project 100 women – och det var musik för mina ögon. ”Ni som gillar en skida som svarar kommer älska project 100” – och just DET är faktiskt det jag eftersträvar mest hos en skida, och det som gjort att jag inte riktigt trivts på mina nuvarande allmountainskidor från K2. De är trevliga, men jag tycker att responsen från dem är lam. Om jag längtar till luciahelgen. Well yes! (Custom made design på köpet om man anger uppochhoppa vid beställning – dvs du kan skapa ett par helt unika skidor)

starta skidsäsongen i åre

Förra årets premiäråkning i Åre bjöd på minus 23. Jag var varm i nya skidkläder från Marmot och testade glatt igenom ett gäng skidor. Återkommer strax om en grym utförsäljning hos Marmots generalagent!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!