Välkommen till din nya favoritblogg!

Intervaller i motionsspår

Att springa intervaller i motionsspår blir nästan som att springa ett mer kontrollerat fartlekspass. Ofta väljer en att springa intervaller på en raksträcka, eller på bana men det går precis lika bra och blir ännu mer naturtroget att springa intervallerna längs en sträcka och hela tiden ta sig framåt, eller för den delen, fram och tillbaka eller runt en slinga. Om en springer intervaller i motionsspår blir det naturliga skiftningar i hur jobbig intervallen blir eftersom lutningen skiftar.

Häromveckan sprang jag och Milla, som snart också är med hos oss på everydaystories – yay – intervaller i Ingarös nya motionsspår. Jag ville bli trött och Milla behövde komma ut, efter en lång uppvärmning till motionsspåret hittade vi en sträcka som åt ena hållet innehöll lång nedförsbacke och några ytterligare knixar. På tillbakavägen fick vi kämpa desto mer och ha höjdmetrarna mot oss.

intervaller motionsspår

Intervaller i motionsspår – vårt upplägg

15 min jogguppvärmning, till ett kuperat motionsspår.

8 x ca 2 min högintensiva intervaller, ovan mjölksyratröskel. Vila ca 1 minut. Spring antingen mellan två stationer, eller runt på motionsspåret med vila mellan intervallerna.

Lång nedjogg, 15 minuter.

Utmana dina intervaller

Ofta väljer vi enkla intervallupplägg, klassiska springa 45 sekunder, eller springa en minut. Om du har gjort dessa en stund är det viktigt att du utmanar sträckan du springer. Vi blir bra på det vi tränar, utmana därför dig själv i dina intervallupplägg. Jobba med olika sträckor och intervalltider, variera vilan och som jag beskriver här, variera din intervallplats. Att springa intervaller i motionsspår som är kuperat ger en inbyggd styrketräning och också teknikträning. Öva på att springa energisnålt uppför och nerför, att hålla farten uppe efter krön!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!