Välkommen till din nya favoritblogg!

Tre mentala vinnartips för maxintervaller

Här kommer tre mentala vinnartips att ta till för ditt nästa VO2maxpass*:

  1. Förberedelse är A och O. Börja redan när du packar träningskläderna. Välj dina ”snabbkläder” – tröjor och tights och strumpor som är laddade med positiv energi och bra träningsrundor. Det ger en go känsla i grunden.
  2. Tänk glada tankar och hitta en känsla där du ser fram emot de sista intervallerna i ditt pass – de som kommer ta dig närmre dina mål och hjälpa dig där på startlinjen.
  3. Mitt kanske mest udda, men roligaste tips: Om du springer ett intervallmaxpass på löparbana (exempelvis 400/800 meter – ett eller två varv på bana) kan du i tanken placera ut förebilder/idoler/löparkompisar där varje kurva och raksträcka startar. Tänk dig att du går in i första kurvan med kompisen xx vid din sida. Hen springer stolt på lätt fot bredvid dig, en axel framför och drar upp tempot. När du kommer upp på raksträckan står snabba rekorhållaren på 800 meter där och stampar ivrigt och drar med dig i ett ursinnigt tempo som du inte vågar annat än att följa. Plötsligt är det kurva igen och där har din precis jämnstarka vän ställt upp för att ge dig en rejäl match. Ni fightas, som alltid, men med glädje. Ni rusar in sida vid sida på upploppssträckan där du tar rygg på (Lisa Nordén kanske)? och ni passerar tillsammans mållinjen på nästintill maxpuls.

löparförening i malmö

Det kan verka lite underligt, att fantisera och tänka sådär. Men när du är nära, nära maxpuls på gränsen handlar det om att hitta sätt att härda ut och ta sig igenom. Att pressa fram tre – fem – nio steg till när hela signalsystemet sedan länge skriker stanna i dina maxintervaller. Hjälp då dig själv med smart placerade tankar och du har vunnit massor! Att använda nummer tre kan också vara ett sätta att flytta fokus på en längre sträcka framåt – du höjer blicken och jagar till nästa partner – även om du råkar springa ditt max ensam! Eyes on the price and the result will follow! Mental träning kan vara skillnaden som gör hela skillnaden.

*VO2max – det pratar vi mer om i morgon! – Är du redan nu sugen på mer kring mental träning – då kan du kika på tidigare inlägg på temat. Om mentala fyrar,  om mentala tips inför tävling, och så en enkel övning i mental träning som bäddar för succé!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!