Välkommen till din nya favoritblogg!

Bruna bananer

Och så ligger de där igen. De bruna bananerna med små prickar och har blivit för söta och trista för att vara goda att äta som de är. Nu har jag bestämt mig för att jag har slängt min sista bruna banan, det finns faktiskt (minst) ett bra sätt att låta bli.

Av med skalet – gör slantar (a.k.a bananpengar!) och lägg i zippåse. Platta ut dem så att de inte klumpar ihop sig alldeles och sen in i frysen. Insatsen är ungefär lika med noll och resultatet är att nästa gång du är sugen på en smoothie eller glass så har du en bra bas som både ger sötma och lenhet.

vad gör man med bruna bananer

frusna bananer

Hemmagjord god glass, du gör den enkelt med stavmixer:

  • Bananpengar från frysen
  • 1 msk hasselnötsmör
  • En knivsudd vaniljpulver
  • grädde eller grekisk yoghurt, beroende på preferens och önskad näringstäthet
  • ev lite mer sötma från agavesirap eller kokossocker

Eller använd slantarna till den här mangosmoothien, som absolut lika gärna kan göras på frusen banan som färsk.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!