Välkommen till din nya favoritblogg!

Löparnytt

Ni som gillar att ha koll på märken och nyheter kring löpning och löparskor har kanske uppmärksammat två nyheter på det senaste? Om inte, här får ni koll!

On Running, nya i Sverige

Det finns en ny löpskoleverantör i Sverige sedan en tid, nämligen On Running. Bolaget är grundat i Schweiz av topptriatlet Olivier Bernhard som sökte en alldeles speciell löpkänsla i sin sko. Personligen känns det som alla skomärkens varför ”att skapa skon med bäst löpkänsla” men det är också en väldigt bra ambition! On running  har marscherat snabbt över världen och sedan starten vunnit ett gäng priser på Ispo och i löpartidningar för passform och känsla. I Sverige finns skorna sedan en tid på Löplabbet och på NK sport & fritid. Jag har testsprungit modellen On Cloudflow och ger den fint betyg på asfalt, som den är utvecklad för och därför kommer mest till sin rätt.

Snygga så att man vill dö en smula!

Craft gör löparskor till 2018

Nyhet nummer två är att Craft Sportswear ger sig in på löpskomarknaden. Konsumenter får vänta till starten på 2018 innan skorna finns i butik men Craft har visat upp tre skomodeller och börjat sälja in dem till sporthandlare runt om. Det är en stor satsning från Craft som pågått i kulisserna i många år. Craft har fokuserat på passform, stabilitet och löpkänsla och säger sig ha struntat i alla detaljer som de inte tycker behövs. Advanced Simplicity är namnet på greppet, som (se ovan) känns bekant. Alla skor inledningsvis är inriktade mot asfaltslöpare som springer runt milen och har 8 mm drop eller högre. Planen är att inom några år ha ett bredare utbud inom olika grenar av löpar-och träningsskor. Spännande! Jag har inte sett produkten live så här finns ingen känsla att ge mer än nyheten i sig.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!