Välkommen till din nya favoritblogg!

Löpning: Att lägga grunden

Nu lägger jag grunden för sommarens riktigt snabba löprundor. För multisporttävlingen Aim Challenge, och för att vara skadefri. För att komma till toppen av tornet måste du lägga grunden, och du har allt att vinna på att lägga den stabilt. Träning av core och löpteknik kommer göra sin löpning roligare!

Jag lusläser just nu Magnus Hagströms bok ”starkare, snabbare, löpare” (skitbra!) och får nya tips och infallsvinklar. Igår sprang hela familjen en sväng, en kort tur med Chariot löparvagn med, och jag passade på att enbart fokusera på teknik.

Landa på framfoten, snabbt fotdrag med foten rakt upp under höften, hög kadens. Stabil core, stolt hållning. Avslutningsvis gjorde jag några av de roliga löpskolningsövningarna som Magnus bjuder på i boken. En av dem är exempelvis att springa med händerna knäppta och som siktar på en punkt framför kroppen, raka armar framåt. Med stabil core ska det inte vara några problem, och överkroppen ska inte rotera. Testa!

löpning, grunder

löpning är njutning

Jag hittade en krokus, så nu är det vår! Outfit: Performance tights, performance featherlight jacket ur Crafts vårkollektion för löpning. Skor: Saucony Grid type A5.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!