Välkommen till din nya favoritblogg!
löpning mörker, reflexer

Löpning i mörker

Det är oktober och om hösten kommer mörkret. Löpning i mörker och höstlöpning blir då ett aktuellt ämne som jag  tänkte orda lite om. I tre inlägg handlar det om löpning i mörker, reflexers förträfflighet, inspiration till höstens löprundor och jag kommer dela med mig av hur jag tänker kring löpning i hösttemperatur.

Löpning i mörker – såhär tänker jag:

Reflexer, reflexer, reflexer. Så tänker jag initialt och då är reflexer ett samlingsord för att se till att jag syns. Jag tänker också att jag vill känna mig lika bekväm, snabb och snygg som när jag springer när det är ljust ute.

Reflexväst är prioritet

Om du har begränsat med pengar att lägga på höstkläder för löpning i mörker har jag två ”måsten”. Det första är att du prioriterar en reflexväst. Mer tips om det nedan. Ur visibilitetssynpunkt är en reflexväst bra eftersom den täcker stor yta, innehåller många reflexer och gör att du syns i 360 grader.reflexer för träning

>>> Reflexvästar! (köptips!)

Varma fingrar – händer i rörelse syns när du springer i mörker

Det andra jag vill tipsa dig om att köpa är ett par riktigt bra löparhandskar med mycket reflex. Varför handskar och inte tights med reflexer? Gärna både och såklart! Jo, för att händerna är i ständig rörelse (som fötterna i och för sig)  och därför kommer reflexen fångas upp och ännu mer för att sköna och bra löparhandskar är ovärderligt i kallare höstgrader. Att se till att benen syns är dessutom enkelt och billigt med reflexstraps, om det skulle behövas!

>>> Löparhandskar med reflexer

(mina tips är Crafts brilliant-serie, hybrid weather glove nedan på bild eller Newlines Visual!)

(obs, priset kan ha försändrats efter detta skärmklipp, oavsett är det en grym vante!)

Kläder för löpning i mörker:

  • Jag upprepar: En reflexväst är det första du ska investera i när du tänker löpning i mörker!  Och du, välj en snyggt skuren reflexväst eftersom de finns. Det blir så mycket roligare att springa om du känner dig som dig själv och inte ett förvuxet förskolebarn på kvällstur. Den ovan är väl tveksam… men det finns!
  • Handskar med reflexer.
  • Löparjacka anpassad för höstlöpning. Löparjackor har reflexer i 360 grader, snygg passform och skön funktion, ofta med windstopper. Att synas behöver inte kompromissas med att ha en snygg outfit. 

Lampor för löpning i mörker:

  • Pannlampa är ett måste om du beger dig till platser utan gatubelysning. Om du bor där vet du detta redan, men ändå. Utöver pannlampa, som finns i många olika pris- och ljuslägen, finns det lampor som handlar mer om att du ska synas. Precis som vanligt vid inköp av sportprylar får man tänka innan. Hur ofta springer jag i mörker – hur mörkt är det  (finns gatubelysning ) – hur snabbt förflyttar jag mig? Du kanske inte behöver den mest avancerade lampan, eller så gör du det. Jag gillar Silvas trail-runner serie, de finns för runt 700 kronor och ger ett riktigt bra sken för den pengen.
  • >>> Här hittar du ett bra utbud av pannlampor! 

Här kanske någon funderar på det här med blinkande ljus och om det är tillåtet eller inte? Detta gäller: Det är helt okej att använda blinkande ljus både framåt och bakåt sålänge du inte sitter på en cykel. På cykel gäller fast vitt sken framåt, rött blinkande ljus bak är okej.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!