Välkommen till din nya favoritblogg!
yogaposition halv duva

Dagens övning: Yogaposition halv duva

Halv duva är en yogaposition jag verkligen gillar. Det är en favorit för mig när jag vill mjuka upp runt höfter och säte och jobba med min egen eller mina klienters mobilitet i höftleden. Det är en vilsam position som du gärna kan stanna länge i, allt mellan en minut upp till mer yin-yoga-tider, över fem minuter. I yin kallas positionen då vilande svanen.

yogaposition duva

Ta dig in i yogaposition halv duva:

  1. Utgå från hundens position. Andas in. Sträck upp och bak ena benet, för att sedan föra knäet inåt under kroppen, riktning mot samma sidas hand.
  2. Vinkla in foten under dig och lägg ned knäet. Har du problem med knän/känningar i knän, flytta in hälen närmre mot din ljumske så att ditt knä pekar mer framåt. Lägg ned bakre benet rakt bakåt.
  3. Centrera dig över dina höfter, ha händerna i framför kroppen. Undvik att kollapsa med rumpan åt någon sida. Andas ut och sänk dig sedan sakta mjukt framåt, om det känns bekvämt för dig. Du kan ha raka armar, underarmar i eller fälla helt vilande framåt.

Något jag upplevt särskilt i halv duva är hur bindväven (som vi har runt våra muskler) släpper efter och ger mer utrymme i framåtfällningen, när man ger positionen lite tid, andas lugnt och stannar kvar. Det är svårt att beskriva om man inte varit med om det, men tänk lite som att du står i en hiss som åkt till bottenplan, och plötsligt börjar hissen röra sig mjukt igen och åker ner till en bonuskällarvåning där allt är lite härligare.

yogaposition Halv duva, fördelar:

  •  Strecthar sätesmusklerna, utsida lår och ljumska
  • Stärker höfter, ben samt ländrygg
  • Ökar cirkulationen i höft och bäcken
  • Verkar lugnande för nervsystemet
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!