Välkommen till din nya favoritblogg!

löpning i Sälen – bilder från mitt löparläger

I helgen som gick arrangerade jag löpning i Sälen, ett fjällöpningsläger för motionärer som ville springa snälla fjäll, yoga, träna löpteknik och ha det allmänt gött.

På torsdag kväll anlände förväntansfulla deltagare oxh vi gav oss ut på en kort uppmjukningstur, löpning från Sälfjällstorget där vi bodde, via och genom Lindvallens skidsystem och tillbaka igen. Jag vävde in kompisövningar och löpteknik och redan här anade jag att jag fått med mig ett fantastiskt gäng. Lägret var fullbokat och vi var tillsammans 12 personer.

Kolla mitt ansikte, så nöjd coach! Bild: Anna Grahn

På fredag morgon vaknade vi till blåst, regn, dimma och yoga. Givet tät dimma på fjället beslutade jag och Claes, som var med som min hjälpledare, att Kalven runt 11 km skulle bli perfekt. Dimma och regntung luft, sådär extremt syretät, mjuka mossar och slipprig men vacker stig. Löpning i Sälen måste inte vara fjällterräng för att vara fint, även nere på låglandet kan man hitta härlig löpning.

Lena jobbar på skogsstyrelsen och kan typ allt om fjällfauna, här berättar hon om skillnaden mellan vitmossa och vit lav. Skapligt fin bonus på energistoppet.
Bild: Anna Grahn

På eftermiddagen tränade vi backteknik och här smällde det som vanligt till rejält i mina deltagares utvecklingskurva. Ser du någon som springer fort nedför kanske hen varit på något löparläger hos mig. Just i nedförslöpning kan små teknikjusteringar göra en enorm skillnad. Styrkeavslut innan bastu, relax och trerätters. Jag vilade med kameran och vi hade full fokus på närvaro. 

Lördagen kom med tid för långpass, mycket vind och nästan sol! Såhär blev vår rutt: Högfjällshotellet – Storfjällsgraven – Hemfjällsstugan – Lindvallen – Högfjällshoytellet. 14 kilometer fjällöpning och en så magiskt fin tur!

Samtliga bilder nedan: Anna Grahn

Så fortsatte vår helg. Med septemberfärger, mjuka landningar i yinyogapositioner. Bad i bubbelpool utomhus med mössa på, skratt, skratt och mod att vara sårbar. Vi tog tillvara på tiden, maxade allt härligt och hade otroligt kul ihop. Avslutade med en söndag med sol och kortare fjällöpning efter morgonyoga och avslutade med ett ganska tufft block bålträning. 

Lägret i Sälen kommer att komma tillbaka – jag vill gärna ha den här fantastiska löphelgen i kalendern igen och ser fram emot att ta med mig fler på löpning i Sälen!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!