Välkommen till din nya favoritblogg!

Löpstegsanalys och löpskotips

Visst blir man lycklig när man träffar på proffs? God service och bra kundförståelse är A och O i säljyrket. Jag är idag en glad ambassadör för Intersport, för i flagshipstore på drottninggatan visade man mig att man inte alls behöver gå till en specialbutik som bara och enbart jobbar med löpning för att få hög kunskapsnivå och god service med löpstegsanalys. Innan jag berättar vidare får ni här sex snabba tips om du fnderar på att uppgradera dig, eller i vissa fall hur du kan njuta mer av din löpning:

  1.  Ta gärna med dina gamla löparskor till butiken när du ska köpa nya. De innehåller din löparhistoria och visar exempelvis hur löpsteget ser ut genom slitningen på sulan.
  2. Köp hellre för stora än för små skor. När fötterna blir trötta svullnar de och behöver mer utrymme.
  3. Skaffa riktiga löparstrumpor i syntetmaterial. De har bättre passform, transporterar bort fukt och ökar livslängden på löparskorna. Skaka ur och borsta av skorna efter varje löprunda. Grus sliter ner många skor i onödan. Hoppa över maskintvätt, då åldras skornas sulor och stötdämpning fortare.
  4. Plocka ur sulan efter löpningen. Skorna torkar snabbare och luktar bättre.
  5. Klipp tånaglarna. De sliter på strumpor och skor.
  6.  Knyt skorna ordentligt. Det där extra snörhålet som du alltid undrat vad det ska användas till ger ett bättre hälgrepp (!)

Så, tillbaka till löpanalysen! Stort utbud av löparskor väntade mig, och precis så som det kan bli när man träffar duktiga människor kan man bland gå ut ur en butik med något helt annat än det man tänkt att man kanske skulle ha. Jag var glad, för mitt favoritmärke Saucony finns på Intersport. De passar mig och jag gillar dem, och tanken vara att jag skulle prova ut ett par nya. Ut från butiken gick jag med Nikes nya trailsko. Så kan det gå.

intersport löparskor garanti nöjd kund

Efter att ha scannat väggen med skor  och ratat flertalet Adidas, Nike, Asics och Sauconymodeller oftast på grund av tyngden och annars på grund av färgen (gah – varför gör alla skomärken så mycket rosa damskor? Vi är många som har tröttnat!) så blev jag villrådig. Men jag fick bra hjälp och mina vyer vidgades. Till Nikes nya ”Fly knit” – den med en enda tråd som gör hela skon ni vet och den vansinnigt snygga nya trailskon, även den från Nike.

intersport löpstegsanalys

Löpstegsanalysen går till så att man springer en kort stund på löpband, det filmas, och spelas upp i slowmotion. Man ser fotisättning och vinkel på fotled, häl, vad – och utifrån neutralt steg, supination eller pronation behöver man olika typer av skor. Löpsteget kan bete sig olika i olika märken och skomodeller, varpå man provar tills man är nöjd.

Mitt neutrala löpsteg såg exakt likadant ut i de båda skorna, och till slut fattade jag beslutet att istället för att ha ännu ett par lätta, mjuka, smidiga barfotaskor att byta runt med så tog jag med de förvisso ganska lätta, men betydligt hårdare trailskorna med greppsula och vridstyvhet med hem.

Efter Intersportköp av skor som ger ett killer löpsteg kan man testa, springa, ja och till och med smutsa ner skorna i max 30 dagar – och är man inte nöjd så är det bara att komma tillbaka och byta. Så ser Intersports löfte ut, utöver att man vill ge bra hjälp vid köpögonblicket. Och vet ni vad – jag kommer såklart att testa även denna del av Intersports erbjudande. I morgon springer jag första passet i de nya trailskorna (finns tyvärr inte på intersport.se ännu, men de kanske kommer) och oavsett om de känns klockrena eller inte kommer jag testa att återvända med dem till butik. Så ser mitt löfte ut till dig som läser Uppochhoppa.

intersport skogaranti

niketrail intersport

INTERSPORTBLOGGARE_LOGO(1)

Det här inlägget är en del av det sponsringssamarbete och ambassadörskap uppochhoppa.se har med Intersport.

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!