Välkommen till din nya favoritblogg!

Fem snabba hyllningar

Fem snabba hyllningar till de som förtjänar det:

 1. Jessica cyklade vansinnigt fort på Cykelvasan igår. Susade in som tolva i damklassen. Den här tjejen alltså, det är första året som hon cyklar seriöst, och hon gör det så himla bra! 3.17 i år, 3.50 förra året. Otroligt fin förbättring på en redan snabb tid. ÄLSK på såna prestationer.
 2. Lika mycket älsk på all den glädje och passionerade dedikation som ligger bakom triathlontävlande som genomförde Ironmandistansen i Kalmar. Så himla hårt virke i dem.
 3. Pannben personfierat på alla löpare som sprang BAMM i Björkliden, en tvådagarstävling med orientering och tältövernattning i fjällmiljö. Åh!
 4. Alla supporters längs deras väg. Som hejade, langade vatten/gels/mat. Som pusslat med livet och som fått stå ut med tävlingsnerver. Resa, packa och hålla tummar. Utan supporters är det svårt och inte lika roligt att tävla.
 5. Det är svettigt, krävs övertalningsförmåga, flexibilitet, snabba vändningar, spänst i steget, flinka fingrar och uppfinningsförmåga. Också förmågan att läsa signaler, hantera proviant, packa smart och hålla huvudet över ytan. Ensamstående föräldrar I salut you. Och så är jag glad att Prinsen är hemma igen. Nu tar jag min hyllning och sticker ut och springer.

passionsblomma

Passionsblomma till grymma prestationer. Min står på uteplatsen.

Ni bah – men alltså MIDNATTSLOPPET, är inte de värda en hyllning då va,va,va? Nja. Jo. Vissa är det absolut, men en timme give/take 40 minuter åt vardera håll, med folkfest, band, ljusshow och bekvämlighet, det är som inte samma.

 1. Både håller med och inte. Jag hejade på människor igår som för ett år sedan ALDRIG hade klarat ett Midnattslopp. Det ÄR inte samma, det är ju helt olika tävlingar, men de är helt utan tvekan värda all jävla hyllning i världen ändå. Så det så!

 2. Fast nu håller jag inte med. Är inne på samma spår som Helena. ”hyllning till de som förtjänar det” – alla som sprang eller gjorde ngt bra i helgen bör väl hyllas. Nu kan du ju inte göra en lång lista med 100 hyllningar men känns lite dumt att du slätar över Midnattsloppet som ingenting alls – tycker jag.

 3. Alla människor kan ju inte göra ”elitsatsningar” och jag förstår att du vill hylla dem som verkligen lagt ner själ och hjärta och framförallt mängder av tid på sin träning och sina prestationer, men för den stora majoriteten är nog lopp som midnattsloppet en större morot och en väldigt viktig hälsofrämjare. Tycker ibland att det är lite trist att trenden går mer och mer mot det extrema vad gäller träning och tävling även för normalsvenssons, men jag kan ju ha fel.
  Vi åkte faktiskt 8 timmar bil enkel väg för att springa loppet och hade väldigt roligt bland alla människor, men så bor vi ju redan i skogen och inte i storstan så det blir ju en lite större grej då! 😉
  För många är nog ett millopp en nog så stor prestation! Men det vet vi ju och klappar oss själva på ryggen!
  Ha det fint!

  1. Lina! Såklart att du ska känna dig nöjd och glad över din prestation. Jag säger jo – att det absolut kan vara hyllningsvärt. Däremot menar jag precis så som Helena säger i sin kommentar, att det jag vill lyfta är att de andra grejerna är inte sådana att man ”kan klara av” utan att ha lagt ner en hel del energi under lång tid. Många klarar en mil, utan att ha tränat särskilt jättemycket innan.

 4. Jag tar med glädje emot din hyllning!!!!
  Du skriver ju faktiskt att du hyllar de som sprang ML men att det inte är samma sak.
  Alla har vi utmaningar, men jag tror att många faktiskt KAN ta sig runt en mil, oavsett tid. En tävling som sträcker sig över ett dygn eller i tuff terräng ÄR en större utmaning och kräver bra mkt mer förberedelser, kunskap och pannben.
  /Helena, nybliven Ironman 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!