Välkommen till din nya favoritblogg!

Förgyll Göteborgsvarvet!

Har du en favoritbutik där du är stammis? Du blir liksom lite extra glad när du går in där, för du vet att personalen ser dig? Du går därifrån med lätta steg och lite gladare i sinnet än innan, och med något som förgyllt ditt liv. Den känslan kan du skapa och ge bort under Götebrogsvarvet på lördag.

Springer du loppet och satsar på pers? Har du råkat anmäla dig men inte tränat tillräckligt och känner att det ska bli en pina? Råkar du befinna dig i Göteborg och har kompisar som springer? Oavsett vem du är – ta chansen att delta i partyt! Och när jag menar delta menar jag inte att gå dit och ställa in skorna. Nej. Jag menar att göra skillnad. Nyttja tiden och ge allt du har. Det är enkelt att glänsa på den här festen. Jag berättar hur!

Springer du – LE och var glad. Den energi du ger till medlöpare runtomkring dig får du tillbaka. Gånger tre. Även om de inte ler och hejar på dig kommer du stärkas av att du gör loppet till något kul och den trötthet du känner försvinner. Hejar de tillbaks blir du ännu lite piggare. Ler du mot publiken och vinkar kommer de flesta heja lite extra på dig. Ni smittar varandra med löparglädje och du blir festens medelpunkt. Helt okej känsla!

 

Foto: Henrik Sandsjö

Är du publik – ta chansen att ge en massa energi. Om du ändå ska stå där för att heja, se till att heja personligt och ta chansen att göra skillnad för löparna som passerar dig! Istället för att ropa ”hejaheja” lite sådär i slentrian kan du istället ropa ”heja du i vita kepsen, du ser stark ut!”, eller ”heja 3080!- bra fart!”. Löpare som blir sedda får exakt samma behagliga känsla som du får i den där butiken du är stammis. Det går lättare när man blir sedd och hejad på, nästan oavsett vad som sägs!* Löpare lever länge på glada kommentarer och kanske kan just du bidra till någons nya personliga rekord. Oavsett om det var ett rekord i tid, i sprungen sträcka eller att de klarade ett mål de inte trodde var möjligt. Utöver den härliga känslan det är i att bära fram andra till fina prestationer kommer du som hejar ha mycket roligare om du aktivt deltar i partyt än står vid sidan och tittar slött. Tricket är att göra peppen personlig, men gärna så att flera åt gången kan ta till sig av det du säger. Kanske har många som passerar vita t-shirts? Lyft dem! Ser grabbarna från Volvo starka ut? Berätta det!

Saker löpare gillar att höra, varsågod, klipp ut och ta med:  Du ser pigg ut! Du är stark! Backen är snart slut! Snart blir det nerför! Du är mer än halvvägs! Du orkar, du är bra! Snyggt löpsteg! Bara liten bit kvar! Du fixar det! Du kan! Pigga ben!

*När jag sprang marathon och hade fyra kilometer kvar till mål kubbade en seg gammal finne om mig. Medelst han tog sig förbi väste han ”lääääng på stchegeeet!” på finlandssvenska. Jag blev grymt förbannad. Sen längde jag på steget och ökade takten. Han gav energi 2007 och jag minns det fortfarande klart, mitt i marathondimman.

 1. Du har helt rätt i att ett leende gör en pigg och glad, oavsett om man får ett leende tillbaks eller inte. Jag brukar faktiskt märka att jag springer lite fortare och lättare om jag ler samtidigt. 🙂

  Men jag måste invända lite mot det där att ropa ”du ser pigg ut”… Folk höll på med det när jag sprang maran i Sthlm förra året, och det var under en period i loppet då jag verkligen inte alls såg pigg ut. Jag var trött som en trasa och ville dö. Ett ”du ser pigg ut” just då fick mig att känna mordlust. Jag kände bara ”låt bli att ljuga mig rakt upp i ansiktet, ta ditt duserpiggut och kör upp nånstans”. Men det kanske bara är jag… 😉

 2. Jag vet hur du menar, och kan hålla med. Men ofta tycker jag att de där kommentarerna ändå, även om man blir mordisk, hjälper en framåt!

 3. Tack!! Jag ska göra som du säger! Köpte nya gococo strumpor idag, kommer att vara klädd som en färggrann clown och tänker ha rejält kul – oavsett tid!!

  superbra inlägg!

 4. Haha, mitt i prick! Jag älskar att heja på folk på lopp! De blir så glada! Har även märkt under mina ovetenskapliga supporterstudier att folk väldigt gärna vill höra att de är duktiga 🙂 Duktiga, starka, snabba.

  Har du ngn länk till ditt marathonäventyr? Loppberättelser är det bästa som finns, nästan 🙂

  1. Ohlala, där kom den. Jag hade ju hoppats slippa eftersom: jag typ hatar löparfolkfester. Men alltså. Om man väl ska vara där – då ska man vara glad och delta i partyt. Jag är dålig på stora löparlopp. Tycker folk är i vägen, står i fel led, luktar illa…and so on. Jättedålig egenskap. Jobbar på att ändra den – kanske kanske på sveriges typ gladaste och festligaste lopp nästa år.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!