Välkommen till din nya favoritblogg!

Springa idioten

Den klassiska träningsövningen ”idioten” – ni vet, den där man springer så fort man kan och tillbaka ut till koner på olika avstånd från starten och som med fördel kan göras i lag och som bygger grym team-känsla?! Nu finns den som tävlingslopp. Är du redo att springa idioten?

idioten

Den 6 juni, på nationaldagen,  arrangeras det första inofficiella svenska mästerskapet i Idioten. Platsen är Stockholm och närmare bestämt vid sjöhistoriska museet på Djurgården. Idioten är en löpartävling med två personer i varje lag och går ut på att så snabbt som möjligt springa och runda de fyra distanserna 10, 20, 30 och 40 meter och sedan tillbaka till start/mål. Det ger en totaldistans på 200 meter och kan betraktas som Sveriges kortaste men kanske hårdaste och roligaste motionslopp. Man tävlar i dam, herr eller mixed och tar sig framåt mot final genom ett ”seriespring” där sex lag möts i varje heat och det kostar 200 kr att vara med och anmäla ett lag.

Att springa ultra är ju coolt, men att springa sprint är himla ösigt det med!

Jag kommer jobba tillsammans med idioten lite grann, och har bland annat tio startplatser att dela ut till lag som vill vara med samt kommer ge idiotsäkra sprintträningstips till anmälda!

Hur man vinner startplats i idioten? Gilla uppochhoppa.se på facebook och skriv en kommentar under detta inlägg som också postas inne på facebooksidan – då är du med och tävlar. Vinnarna utses från kommentarsfältet där den 15 april!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!