Välkommen till din nya favoritblogg!

Vinn startplats till Hälsoloppet – sätt nytt PB!

Hälsoloppet går på en riktigt snabb och platt sträckning på kvällen den 28 augusti i Huddinge i Stockholm. Loppet är som gjort för att springa personbästa på, och jag ska göra ett försök! Genom ett samarbete med Huddinge AIS som arrangerar har jag två platser (och mjölksyra) att tävla ut till er, de bästa läsarna!

Något som skiljer Hälsoloppet från andra lopp är att det finns farthållare på plats som hjälper löparna att hålla en jämn och bra fart så att fler kan ta sig under sina drömmål! SUB 60-55-50-45-40min har farthållare. Förra året sprang hela 65 löpare under 40 minuter, och många hävdar att denna bana är mer lättspurngen än Hässelbyloppet som annars är känd för att kunna ge personbästan om löparen har en bra dag.Med två månader kvar hinner man toppa formen!

Att springa personbästa på milen är något som gör ont. Mitt i det onda kan man tänka på att hälften av överskottet från deltagaravgiften (250 kr fram till 18 augusti, 300 kr efteranmälan) från loppet går till Ronald McDonalds barnsjukhus. Tycker man att 10 km är för långt för nuvarande form finns även en start på 5 km.

Såhär tävlar du:

Gilla gärna min facebooksida Träningsevent på facebook, och lägg en kommentar till detta inlägg där du berättar om just ditt drömmål på milen. Tävlingen pågår till den 3 juli kl 18.00. Två vinnare kontaktas per mail.

Jag kommer förresten bjuda in till två klassiska intervallpass ( vars upplägg hjälper för att springa en snabb mil) inne i Stockholm i augusti. Anmälda till Be your best convention och till Hälsoloppet kommer att ha företräde till dessa två kvällspass där vi ska pusha våra gränser mot nya mål. Jag återkommer med datum och hur man anmäler sig!

hälsoloppet2

 

 

 

 

 

 1. Drömmålet är under 50 min. Men till 28 augusti är målet under 55 min, för att vara realistisk.
  Har gillat på fb 🙂

 2. Åh, jag har inte sprungit en mil sedan tjejmilen förra året, då jag dragits med en envis hälsporre. Men den är sakteligen påväg bort, och jag skulle gärna ge milen en chans!
  För att vara realistisk med mitt mål så vore det underbart att komma under 55 minuter 🙂

 3. Mitt drömmål är att springa på 50 min, men med ett problematiskt löparknä är målet just nu att springa 10 km på 55 min och utan att ha sjukt knä följande dag.

 4. Jag tvekade en sekund eftersom jag tänkt att avstå utmaningar ett tag men OJ så kul det låter att satsa på PB på milen! Jag vill så gärna slå mitt nuvarande pb (Kungsholmen runt 10km – 48:31 – 2012). Men för att inse mina begränsningar med dagens utgångsläge så satsar jag först och främst på en tid under 50 minuter. Det vore guld!

 5. Hej! Jag vill gärna hävda att jag dels är ”ultralöpare” dvs bra ursäkt för att stanna i den långsamma komfortzonen, dels är för gammal för att persa… Med det sagt så skulle jag så väldigt, väldigt gärna springa under en timma!!!

 6. Behöver en morot för att komma igång ”på riktigt” med löpningen. Målet är under en timme, vilket kan låta långsamt som en sköldpadda för den vältränade, men som en drömtid för mig som är ”snigel-snabb”

 7. Oj oj oj på gränsen till att jag inte skriver, men klart som tusan jag har ett mål! Springer intervaller & Olgor för fullt, det skulle vara så himla roligt att komma under 45 min på milen.

 8. Åh, I VIntras var målet under sub50 men med mindre mängd löpning än tänkt och nyrehabbat löparknä så är mitt mål för PB 52:30 (fn 54:20) och så hoppas jag komma under sub50 innan året är slut!

 9. Mitt drömmål är att springa på under 45 min. Det var den tiden jag hade innan en snowboardkrasch för ett par år sen, som ledde till en trasig menisk och ett års träningsförbud. Med andra ord vill jag bara tillbaka dit jag en gång var. Om det är realistiskt att tro att det kommer att ske i slutet på augusti har jag ingen aning om, men det vore helt klart värt ett försök!

 10. Mitt drömmål är 45 min.
  PB förra året var 47 min och detta tack vare variation på min träning. Om jag känner mig kropp rätt så känns det som om jag kan uppnå mitt drömmål om jag börjar träna olika typer av intervaller och fartlekar. Jag vill gärna utmana mig själv genom att springa Hälsoloppet 🙂

 11. Under 80 min är mitt drömmål på en mil, ska jag vara realistisk blir det nog aningen mer än så. Ja, jag behöver röra på mig mer.^^

 12. Som bäst har jag sprungit milen på 49 minuter. Jag har alltid satsat på uthållighet eftersom Lidingöloppet brukar vara mitt stora träningsmål vad gäller löpningen. Nog för att jag ska springa det (och Stockholm Halvmarathon) i år igen, men nu i sommar vill jag satsa på att få upp farten! Så om dryga veckan när jag återhämtat mig från Vansbro Triathlon så påbörjas det projektet. Jag vill få till en tid på 47 minuter för att nästa år gå ner mot 45!

 13. Mjölksyran kommer att kännas
  och kalorier brännas
  under 60 minuter är mitt mål
  men gränsen ska tänjas så mycket jag tål
  för hälsans skull vill jag försöka
  att kraften och uthålligheten öka!

 14. Jag sprang mitt första lopp (Bellmanstafetten) 2009 och sen dess har det blivit en hel del lopp, både 5km, 10km och en halvmara. Första målet på milen var att komma under 1h, det gjorde jag på Lidingö tjejmil 2010. Nästa mål var under 50 minuter, det lyckades jag med på Neglingeloppet våren 2012. På Tjejmilen 2012 sprang jag på 47.18 och det är min bästa tid hittills. Nästa mål nu är under 45 minuter men pga envis benhinneinflammation är jag precis på väg tillbaks i löpspåret och vad vore inte bättre än ett lopp där jag har chans att klara min drömtid! Hoppas 🙂

 15. Jag har sprungit i flera år, men precis sprungit mitt första 10K-lopp. Det sprang jag på drygt 51min. Mitt mål med denna säsongen är att springa snabbare, men absolut under 50min. Jag ska springa Hässelbyloppet (PB-loppet), så det varit kul att springa även detta lopp just för att pusha och motivera till snabbare tid.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!